Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin açılışında beyin kanseri tedavisinde umut vadeden yeni bir molekül olan "EDU" üzerine yaptığı araştırmaları tanıttı. Bu molekülün, beyin tümörlerinin büyümesini yavaşlatma ve hatta durdurma potansiyeline sahip olduğu ifade edildi. Sancar'ın bu buluşu, henüz deney aşamasında olmasına rağmen bilim dünyasında geniş yankı buldu.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, Aziz Sancar'ın bu çalışmayı ilk kez açıkladığını vurgulayarak, "Bugün sunumunda dikkat ettiyseniz, hiçbir çalışma daha önce yayınlanmamıştı. Birçok bilim insanı çalışmalarını makalelerde yayınladıktan sonra paylaşır, ancak hocamız ilk kez burada bizimle paylaştı," dedi.

Uzmanlardan korkutan 'sarı serum' uyarısı: Metin Arolat da kullanmıştı Uzmanlardan korkutan 'sarı serum' uyarısı: Metin Arolat da kullanmıştı

LABORATUVAR SONUÇLARI ÜMİT VERİYOR

Mandal, Sancar'ın sunduğu bilgilerin laboratuvarından elde edilen ilk sonuçlar olduğunu belirterek, "Hocamızın beyin kanserini önce yavaşlatmaya, sonra da durdurmaya yönelik büyük bir çözümü var. 'EDU' olarak bilinen bu molekülü özel farelerde deniyor ve oldukça başarılı sonuçlar elde ediyor," ifadelerini kullandı.