2015’de başka bir yayınevi tarafından ilk baskısı yapılan ve yazar Deniz Kazan’ın ilk kitabı olan "Kardeşim Özgür" SRC Yayınevi tarafından yeniden yayınlandı.
Kitap bir abinin kardeşini kanserden kaybedişinin hikayesini anlatıyor. Hastane odasında geçirilen son 21 gün, geçmiş, şimdiki zaman ve gelecek üzerinden okuyucuya sunuluyor.
Biyografik romana yakın bir tarzda kaleme alınan kitaptan bir bölüm:
"Abim beni hiç öpmemişti şimdiye kadar. Şimdi beni tekerlekli iskemleye koymak için, her tutup kucakladığında, sağ tarafıma, şah damarımın tam üstüne dolu dolu bir öpücük konduruyor. Galiba o da korkuyor. Kaybedeceğini mi düşünüyor? Bu kadar yakın mı artık ayrılık? Ne konuşmuşlardı geçen kapının önünde Serdengeçti Hoca ile?
Hayatın her yerinde “abimdi”. Ağabeyler hiç küçük kardeşlerini öper miydi? Düşünüyorum da ben de abimi hiç öpmemiştim aslında. Neden bu kadar bekledik ki? Her seferinde kondurulan bu öpücükler veda öpücüğü gibi geliyor artık. Kokusunu bir daha hissedemeyeceğim abime, abi-kardeş gibi sarılamamak ne kadar ağır. Bu dokunuşlar kâh gülerken kâh incitmemek için gösterilen özenle de olsa, bir yanı hep ayrılığa dokunuyor. Gözlerini kaçırıyor, herhalde gizleyemeyeceğinden korkuyor. Onu da kuşatmış bu korku, ilk kez bu kadar yakından hissediyorum bunu. En yakınımdaki bunu yaşadıkça ben de korkuyorum artık bu ayrılıktan. Hastalık, dinmeyen acı değil artık. Dört yanı ölüme kesmiş bir bekleyiş. Geri dönüşü var mıdır? Belki de…"
Kitabın Muzaffer Oruçoğlu tarafından kaleme alınan arka kapak yazısı ise şöyle:
"Çok sevdiğimiz birisini kaybettiğimizde, acılı ve anlamlı bir boşluğa düştüğümüzde, bilinçaltına itilmiş tüm anılarımızın ateşlendiği, açığa çıktığını hissederiz. O anılardan bazen yeni bir insan doğar, gezinir içimizde; sese, ışığa, yaşam gönencine ve yokluk bilincine ana sütü gibi emzirip durur bizi bir ömür…"
Bir acının günlüğünü, canından bir parçayı anlatıyor Deniz Kazan. Hastane odasından geçmişe, çocukluğa götürüyor. Kardeşinin ağzından bize mektuplar yazıyor. Kardeşim Özgür’ü kitabevlerinden ya da kitap satış sitelerinden kısacası kitap satan her yerden temin edebilirsiniz.
Twitter: @DnynnEnGzlKtplr