Gündem

YSK'da seçim hazırlığı! Pusula ve zarf için ilan yayımlandı

Devlet Malzeme Ofisi, YSK'nın ihtiyacı olan 2 kalem filigranlı oy pusulası ve zarf kâğıdı almak için ilan yayımladı.

Abone Ol

Devlet Malzeme Ofisi, YSK’nın ihtiyacı 2 kalem filigranlı oy pusulası ve zarf kağıdı almak için ilan yayınladı. İlana göre son teklif tarihi 21 Ekim 2024. Teklif edilen bedelin yüzde 3’ünden az olmamak üzere istekliler tarafından belirlenecek tutarda 30 Mayıs 2025 tarihine kadar geçerli geçici teminat TL cinsinden verilecek. Bu alım Kamu İhale Yasası’nın 22. maddesine göre “doğrudan temin” yoluyla yapılacak. 

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, ilanda alımın hangi kapsamda olacağı konusunda işaret edilen Kamu İhale Yasası’nın ilgili bendi şöyle: “Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, anayasa değişikliklerine ilişkin kanunların halkoyuna sunulması, milletvekili genel ve ara seçimleri, mahalli idareler ile mahalle muhtarlıkları ve ihtiyar heyetleri genel ve ara seçimi dönemlerinde Yüksek Seçim Kurulu’nun ihtiyacı için yapılacak filigranlı oy pusulası kâğıdı ile filigranlı oy zarfı kâğıdı alımı, oy pusulası basımı, oy zarfı yapımı hizmetleri ile bu seçimlere yönelik her türlü seçim malzemelerinin alımı ile yurt dışı seçim harcamaları, il seçim kurulu başkanlıkları tarafından alınacak oy pusulası basım hizmeti alımı.” 

MALZEMELER 8 AY SONRA TESLİM EDİLECEK

Devlet Malzeme Ofisi’nin sitesinde yer alan duyuruda da alınacak malzemeler sıralandı. Buna göre toplam 4 bin ton filigranlı oy pusulası kağıdı, bin ton da filigranlı oy zarfı kağıdı alınacak. Alınacak toplam miktar 5 bin ton. Teslim süresi ise 8 ay.