Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına piyasaların sert tepkisi Merkez Bankası'nın rezervleri eriterek ve bir dizi sınırlama hamlesi ile baskılanmıştı.
İmamoğlu operasyonunun ekonomiye uzun vadede de olumsuz etkisinin olacağı görüşü hakimken DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan da paylaşım geldi.
'ERDOĞAN EKONOMİYE SİS BOMBASI ATTI'
Ali Babacan, demokrasi, hukuk, adalet ve ekonominin saldırı altında olduğunu ifade ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi.
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erdoğan'ın ekonominin ortasına sis bombası bıraktığını söyleyen Babacan, "Demokrasi de hukuk da adalet de dolayısıyla ekonomi de büyük bir saldırı altında. Mühimmat da sis bombasıdır. Bu sis ortada olduğu sürece Türkiye’nin ekonomik sorunlarını çözmek mümkün olmaz" dedi.
Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Demokrasi de hukuk da adalet de dolayısıyla ekonomi de büyük bir saldırı altında ve bu saldırıda kullanılan mühimmat da sis bombasıdır. Sayın Erdoğan’ın ekonominin ortasına bıraktığı sis bombasıdır. Nasıl sisli havalarda arabalar yavaşlarsa sisli havada da ekonomi yavaşlar, ticaret yavaşlar, yatırım yavaşlar. Bu sis ortada olduğu sürece Türkiye’nin ekonomik sorunlarını çözmek mümkün olmaz. Sisi dağıtmanın yolu hukuktur, adalettir, şeffaflıktır."