Gündem

YRP'de Kasım Gülpınar'a öfke dinmiyor: Selamla geldi, selamsız gitti

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, istifa eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kasım Gülpınar hakkında konuştu.

Abone Ol

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, düzenlediği basın toplantısında YRP'den üye olmadığı halde istifa eden Şanlıurfa Belediye Başkanı Kasım Gülpınar hakkındaki soruları da yanıtladı.

"SELAMLA GELDİ, SELAMSIZ GİTTİ"

Kılıç, Gülpınar için "Ayrılmasının haklı gerekçeleri olsaydı ayrıldığı gibi başka bir partiye geçebilirdi. Aldığı oyun 200 bini YRP'nin oylarıdır, belki de bir 50 bini kendisinin getirdiği oylardır. Genel Başkanımızla vedalaşmadan, gelirken selamla geldi, giderken selamsız gitti. Hiç kimse yeri doldurulamaz değil. Para alamamak, projeyi onaylatamamak, Ankara'nın hibelerinden yararlanamamak, seçilmiş belediye başkanının yer değiştirmesi için haklı bir gerekçe olamaz" dedi.

GÜLPINAR: HALK BAĞIMSIZ KALMAMI İSTİYOR

Gülpınar, "Halk bağımsız kalmamdan memnun, bir yere geçmiyorum. Halka sordum bağımsız kalacağım. Benim yapmak istediğim siyasete yeni bir anlayış getirmek. Şeffaf olalım, net olalım. Ben halka sorarım. Halk şu anda şu pozisyonumdan memnun. Bu pozisyonu inşallah devam ettireceğim" ifadelerini kullanmıştı.