Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki yıkıcı depremler 10 ilde etkili olmuş 40 bini aşkın kişi öldü ve binlerce kişi mağdur oldu. Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde çok sayıda bina yerle bir olurken çok sayıda vatandaş yaşamını yitirdi. Bunun üzerine savcılık soruşturma başlatmış ve bütün yapılarının yıkıldığı CCK İnşaat'ın sahibi Belediye meclis üyesi Yunus Kaya’nın ardından, soruşturma sonucunda gözaltına alınan Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı.
Gaziantep genelinde çöken binalara ilişkin yürütülen soruşturmalarda gözaltına alınan 22 kişi tutuklandı, 80 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
KARDEŞİYLE ORTAK PROJELER YAPTI
Yunus Kaya’nın, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ın kardeşine ait inşaat şirketiyle ortak projeler yaptığı belirlenirken İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, gözaltına alındı.
ŞİRKETİ KARDEŞİNE DEVRETTİ
Çöken binaların müteahhidi olan Yunus Kaya ile ortaklığı ve inşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmediği öne sürülen Ökkeş Kavak’ın, ilk ifadesinde; deprem felaketinde çok sayıda yakınını kaybettiğini, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak belediye başkanı olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak’a devrettiğini söylediği öğrenildi
Sorgusunun ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edilen Ökkeş Kavak, tutuklanarak cezaevine gönderildi.