Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden, "Dört Yapraklı Yonca" lakaplı Filiz Akın'ın sağlık durumu, sevenlerini bir kez daha üzüntüye boğdu.

Daha önce iki kez kanserle mücadele eden ve bu zorlu süreci başarıyla atlatan usta oyuncu, geçtiğimiz kasım ayında da rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Bir süre tedavi gören Akın, taburcu edilmiş ancak sağlık sorunları devam etmişti.

TEKRAR TEDAVİ ALTINA ALINDI

Son gelen haberlere göre, Filiz Akın tekrar tedavi altına alındı. Bodrum'da bir hastanede yatan ünlü oyuncunun, sosyal medyada paylaşılan son hali hayranlarını derinden etkiledi. Sosyal medyayı aktif kullanan Akın'ın hastane odasından paylaştığı fotoğraf, sevenlerinin kalbini burktu.

Survivor aşıkları evlendi. Düğüne ünlüler akın etti Survivor aşıkları evlendi. Düğüne ünlüler akın etti

Filiz Akin-1

GEÇMİŞTE KANSERİ YENMİŞTİ

Türk sinemasının bir dönemine damga vuran Filiz Akın, 2002 yılında nazofarenks (geniz) kanserine yakalandığı öğrenmişti. İkinci evrede olduğu ortaya çıkan hastalığa meydan okuyan oyuncu, tedaviler sonucu kanseri yenmeyi başarmıştı.

"Çok agresif bir tedavi gördüm" diyen Yeşilçam efsanesi, 2022 ve 2023'te ise sol kulağının üst tarafındaki kanserli doku ve ses tellerinde yaşadığı sorunlar nedeniyle art arda operasyonlar geçirmek zorunda kalmıştı.

FİLİZ AKIN KİMDİR?

Filiz Akın, Türk sinemasının altın çağını yaşadığı dönemde zarafeti ve modern duruşuyla öne çıkan önemli bir aktris olarak bilinir. 2 Ocak 1943'te Ankara'da dünyaya gelen Filiz Akın 81 yaşındadır ve asıl adıyla Suna Akın, Türk sinemasının en ünlü kadın oyuncularından biri haline gelmiştir. Uzun boyu, sarı saçları ve Avrupai görünümüyle dönemin sinema anlayışına farklı bir soluk getirmiştir. Filiz Akın, kariyeri boyunca hem oyunculuğuyla hem de modern duruşuyla sinema dünyasında kendine özgü bir yer edinmiştir.