Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; AK Parti yönetimi ve ilgili bakanlıkların katılımıyla yapılan toplantılarda yurt dışı harç miktarı yeniden ele alındı. Özellikle öğrenciler, hac ibadeti için yurt dışına çıkanlar ve sınır ticareti yapanların harç artışından muaf tutulması önerisi gündeme geldi. Artırmayla ilgili düzenlemenin ertelenmesi de değerlendirilen seçenekler arasında.

Gram, çeyrek, yarım altın kaç lira? 18 eylül altın fiyatları... Gram, çeyrek, yarım altın kaç lira? 18 eylül altın fiyatları...

Mevcut düzenlemeye göre, yurt dışında oturma izni olanlar, ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan araçların mürettebatı ve 7 yaşını doldurmamış olanlar yurt dışı harcından muaf tutuluyor.

Önerilerin önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısında değerlendirileceği belirtildi. AK Parti kaynakları, “Yurt dışı çıkış harcının 3 bin liraya çıkacağı iddiası kesinlikle doğru değil. Bir artırım olacaksa, toplumsal hassasiyetleri dikkate alarak bunu yapacağız. Şu anda 150 lira olan harç da ekonomik gerçeklerle uyuşmuyor. Yapılacak değerlendirmelerden sonra bu düzenlemenin ekim ayına bırakılması da bir alternatif olabilir” dedi.