Gündem

Uyuşturucu kaçakçısına bilgi sızdırmakla suçlanıyordu: MOSSAD ajanı oluğu ortaya çıktı

Ömer Faruk Gezer, geçtiğimiz ay uyuşturucu kaçakçılarına yönelik operasyonla gözaltına alınmış ve MOSSAD ajanı olduğu iddiasıyla cezaevinde olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, Gezer'in 2020-2021 yıllarında Orhan Üngan'a polis dosyalarından bilgi sızdırmakla suçlandığı belirtiliyor.

Abone Ol

Üç ayrı suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen 'Kuyu-4' operasyonunda İstanbul merkezli 12 ilde toplam 47 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, örgüt liderleri olarak belirlenen Mert Orhan Üngan, İbrahim Kurtar, Aydın Razaki ve Recep Özyıldız da bulunuyor. 'Hayalet' lakaplı Üngan dahil olmak üzere 32 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında eski polis memurları da yer alıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine yapılan incelemelerde, HTS kayıtlarına göre görevdeki polis memuru Görkem Özgel'in, 'Hayalet' lakaplı uyuşturucu kaçakçısı Orhan Üngan'a kişisel bilgileri ilettiği belirlendi. Özgel'in bu bilgileri, meslektaşı Ömer Faruk Gezer aracılığıyla SKY-ECC adlı haberleşme programı üzerinden ilettiği ortaya çıktı. Gezer'in ise bu bilgiler karşılığında Üngan'a 'tatil parası' adı altında ödemeler yaptığı iddia ediliyor.

Ömer Faruk Gezer'in, 2020-2021 yıllarında elde ettiği bilgilerle ilgili olarak Mart 2024'te MOSSAD casusluk operasyonu kapsamında tutuklandığı bilgisi de paylaşıldı. MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonda, Gezer'in yanı sıra başka şüphelilerin de MOSSAD'a bilgi sızdırdığı tespit edilmişti. Operasyonda gözaltına alınanlar arasında FETÖ'den ihraç edilen İsmail K. ve emekli polis Ercan K. gibi isimler de bulunuyordu.

Operasyon sırasında yapılan aramalarda ise İsmail K'nin evinde 4,5 kilogram kokain ve hassas terazi ele geçirilmişti. Operasyon kapsamında yakalanan diğer şüphelilerin kimlik bilgileri ve faaliyetleriyle ilgili detaylar da belirlenmişti.