Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Başkanı Levent Erdoğan, SÖZCÜ’ye gerçekçi değerlendirmelerde bulundu. Duayen futbol adamı, Türk futbolunun seyredilemez hale geldiğini vurguladı ve “Yöneticiler, taraftara ayak uydurmuş. Hakemlerimiz iyi niyetli kişiler olmasına rağmen özgür karar almaları engelleniyor. Hakemlere psikolojik baskı kuruluyor. Daha çok hata yapmalarına, seviyenin de düşmesine neden oluyorlar” diye konuştu.

Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşmasında kazanan çıkmadı: 1-1 Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşmasında kazanan çıkmadı: 1-1

HÜKÜMETE ÇAĞRI

Sözcü'den Doğan Gündoğdu'nun haberine göre, kulüplerin borç batağından bir türlü kurtulamadığını ifade eden Erdoğan, ödenen faizlerin beli büktüğünü anlattı ve şöyle konuştu: “Birbirleriyle yarış edercesine transferler yapılıyor. Bunların büyük bölümü fayda sağlamıyor. Türkiye’nin bu ekonomik şartlarında bu harcamalara kulüplerimiz dayanamaz; böyle giderse kulüpler satılır. Hükümetin bu durumlara çabucak çare bulması lazım. ‘Sattığın kadar harca’ kuralı acilen gelmeli.”

"TFF KULÜPLERLE KAVGAYI BIRAKMALI"

“Federasyonun kulüplere; kulüplerin de federasyona tavırları, kurumları birbirine düşman hale getiriyor. Çatışmayla bir yere varılamaz.”

"TFF'NİN DELEGE SİSTEMİ YANLIŞ"

Levent Erdoğan, TÜRFAD’ın TFF genel kurulundaki delege hakkının kaldırılmasının yanlış olduğunu söyledi ve şunları kaydetti: “Futbola hizmeti dokunmamış kişilerden oluşuyor bu delegelerin çoğu. Delegeler, daha çok kendilerine oy verecek kişilerden oluşuyor. Servet Yardımcı, UEFA’da Türkiye’yi temsil ediyor. Futbol bilgisi ve geçmişi başkanlığa uygun.”