Gündem

TİP'ten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e istifa çağrısı

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in istifasını talep ederken okullarda sağlık ve temizlik ihtiyaçlarının giderilemediğini belirtti.

Abone Ol

TİP, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i eleştirerek, yeni eğitim-öğretim yılında okulların temizlik personeli eksikliği ile başlamasına dikkat çekti. TİP'in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Öğrenciler yeni eğitim-öğretim yılına okullarda temizlik personeli olmadan başladı. Bakan Tekin, cemaatlerin itibarını koruma derdinde" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, "Ülkemizin geleceği olan milyonlarca genç, böyle bir işbilmezliğe emanet edilemez. Karnesi sıfırlarla dolu olan Yusuf Tekin derhal istifa etmelidir," denilerek, Bakan Tekin'e yönelik istifa çağrılarında bulunuldu.

TİP öğrenci kolları da, Bakan Tekin'in pazartesi günü okullara 30 bin temizlik personeli alınacağını açıkladığını belirterek, tepki göstermiş, "Vukuatlı müdürün kapı tekmeleyeceğini de okulların temizlik ihtiyacı olacağını da biliyordunuz. Gençlerin ve çocukların sağlığını ve ihtiyaçlarını gelen tepkiye göre gözeten bir Millî Eğitim Bakanı istemiyoruz!" ifadeleriyle yaşananları eleştirmişti.