YouTube'un mobil uygulamasında, geri sayım sayacını gizleyen ve reklamlardaki gri atlama düğmesini kaldıran yeni bir özelliğin test edildiği bildirildi. Bu değişiklikle birlikte, kullanıcıların reklamın belirli bir bölümünü izledikten sonra atlama düğmesinin görünür hale gelmesi hedeflendiği açıklandı.

REKLAM İZLEME DENEYİMİ YENİLENDİ

Geri sayım sayacının kaldırılmasının amacı, izleyicilerin dikkatini reklamı ne zaman atlayabilecekleri yerine reklamın içeriğine odaklamak şeklinde yorumlandı. Daha önce kullanıcılar, reklamı atlayabilecekleri ana kadar geri sayım yapan görünür bir zamanlayıcıya sahipti. Ancak şimdi, atlama butonu yalnızca reklamın belirli bir kısmı izlendikten sonra görünecek.

KULLANICILAR DİKKATLİ OLMALI

Bu yenilik, başlangıçta atlama düğmesini gizleyerek kullanıcıların reklamın atlanamaz olduğunu düşünmelerine neden olabilecek bir taktik olarak öne çıktı. Yine de, kullanıcılar ekranlarının alt kısmındaki sarı arama çubuğu aracılığıyla bir reklamın ne zaman atlanabilir hale geleceğini tahmin edebilecekler.

WhatsApp’ta büyük güvenlik açığı! Mesajlarınız tehlikede WhatsApp’ta büyük güvenlik açığı! Mesajlarınız tehlikede

RESMİ DUYURU YOK

YouTube'un mobil uygulamasındaki reklam değişiklikleri şu anda test aşamasında ve şirket tarafından resmi olarak duyurulmuş değil. Değişikliklerin tüm kullanıcılar tarafından doğrulanamadığı için, bu özelliğin hala deneme aşamasında olduğu ifade ediliyor. Google'ın bu değişikliği tam olarak uygulayıp uygulamayacağı veya kullanıcı geri bildirimleri doğrultusunda sona erdirip erdirmeyeceği ise henüz kesinlik kazanmış değil.

halktv.com.tr