SONAR araştırmasının Temmuz ayında 24 ilde toplam 3 bin 271 kişi ile yaptığı anketin detayları ortaya çıktı.

Gerçek Gündem’den Altan Sancar’ın haberine göre, CHP lideri Özgür Özel’in haziran ayında yüzde 39,5 olan görev onayı, temmuz ayında yüzde 39,6’ya yükseldi. Özel’in görev yapma şeklini onaylamayanların oranı ise yüzde 41’den yüzde 40,6’ya düştü.

Kararsızların oranı yüzde 11,5 olurken, fikri ve cevabı olmayanların oranı yüzde 8,3 olarak kaydedildi.

SONAR anketinde Özel için “1950 yılından bu yana seçmenlerin yarıya yakınının onayladığı ilk CHP genel başkanıdır” ifadesi yer aldı.

Devlet Bahçeli, ‘erken seçim’ üzerinden Özgür Özel’i hedef aldı: Telaffuz etmesi akıl tutulmasıdır Devlet Bahçeli, ‘erken seçim’ üzerinden Özgür Özel’i hedef aldı: Telaffuz etmesi akıl tutulmasıdır

SONAR’ın araştırmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görev onayında düşüş gözlemlendi.

Erdoğan’ın haziran ayında yüzde 43,4 olan görev onayı, temmuz ayında yüzde 41,1’e geriledi. Erdoğan’ın görevini onaylamayanların oranı ise yüzde 44,6’dan yüzde 45’e yükseldi.

Kararsızların oranı yüzde 9,3 olarak belirlenirken, geçen ay bu oranın yüzde 6,2 olduğu görüldü.

EN ÖNEMLİ SORUN EKONOMİ

Araştırmaya göre Türkiye’nin en önemli sorunu ekonomi oldu. Haziran ayında yüzde 55,5 olan ekonomik sorunların oranı, temmuz ayında yüzde 60,8’e çıktı.

Ekonomiyi yüzde 6,6 ile sığınmacılar, yüzde 6,3 ile adaletsizlik ve yüzde 3,2 ile terör izledi. Türkiye’nin sorunu olmadığını düşünenlerin oranı ise yüzde 1,5 oldu.

Gelecek altı ay içinde Türkiye ekonomisinin iyiye mi yoksa kötüye mi gideceği sorusuna katılımcıların yüzde 67,5’i kötüye gider cevabını verdi. Ekonominin iyiye gideceğini söyleyenlerin oranı yüzde 18,7, değişmez diyenlerin oranı yüzde 7,1 ve cevap vermeyenlerin oranı ise yüzde 6,6 olarak kaydedildi.

Ankete katılanların yüzde 72,3’ü son bir yılda mali durumunun kötüleştiğini, yüzde 8,7’si iyileştiğini, yüzde 17,9’u ise aynı kaldığını belirtti. Cevap vermeyenlerin oranı ise yüzde 1,1 oldu.