Sezgin Baran Korkmaz: CIA Başkanıyla Galatasaray tesislerinde görüştüm Sezgin Baran Korkmaz: CIA Başkanıyla Galatasaray tesislerinde görüştüm

Ankara'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş davasında 4. gün devam ederken Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, duruşma sırasında baygınlık geçirdi. Saniye Ateş'e müdahale edildi.

Ayşe Ateş mahkeme salonunda "Bu kadın burada ölürse hesabını hepinizden sorarım" diye tepki gösterdi.

Saat 11.00'e kadar duruşmaya ara verildi.

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

Davayı takip eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, verilen aranın ardından açıklama yaptı.

Özel, "Saniye Ateş'in söylediklerinin üzerine söylenecek söz kalmadı. Oğlunun ipini çekenlerin, kalemini kıranların kim olduğunu öğrenmek istedi. Kimin azmettirdiğini öğrenmek istedi. Siyasilerin isimlerini verdi. Ateş'in kendisini öldüreceklerini bildiğini söyledi. Ardından da baygınlık geçirdi. Acılı bir annenin yalan söyleyecek bir hali yok.

"BASİT CİNAYETE ÇEVİRMEK İSTİYORLAR"

Artık bu salonda mızrak çuvala sığmıyor. Bu ezberletilmiş ifadeleri hatırlamayan, siyasi cinayeti basit bir cinayete dönüştürmeye çalıştıklarını görüyoruz. Sinan Ateş'in cenazesinde isyan eden arkadaşları gözyaşı içinde annesini dinliyorlar. Bir siyasi partinin iyi niyetli takipçileri ile suça bulaşan takipçilerini hepimiz görmekteyiz.

Bu çürümüşlük hepinize sirayet ediyor. ittifakınızı bu çürümüşlükten ayırmanız gerekiyor. Yoksa Ateş ailesinin gözyaşlarında boğulur gidersiniz. Çok olumsuz bir yere ilerliyorsunuz" dedi.