Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kayıp olarak aranan 8 yaşındaki Narin Güran'ın amcasının tutuklanmasına dair, "Şüphe vardı, tutuklama kararı tedbirdi. Soruşturma devam ediyor. Kimsenin şüphesi olmasın. En ince detaylarına ulaşıncaya kadar yargımız, savcılığımız gerekli incelemeleri yapacağız" açıklamasını yaptı. 

"SADECE TEDBİREN BİR TUTUKLAMA"

Bakan Tunç, 24 TV'de yaptığı açıklamada, "Öncelikle Narin kızımızın sağ bulunmasını istiyoruz. Bir taraftan adli soruşturma devam ediyor. Çok hassas bir konu, soruşturmanın daha titiz yürütülebilmesi için yayın yasağı da alındı. (Narin'in amcasının tutuklanması) Bu tutuklama tedbiren bir tutuklama. Sadece öldürme şüphesinin yanı sıra kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma şüphesi de var. Soruşturma gerek adli tıp, gerek diğer çalışmalar devam ediyor." dedi.

Tunç şu ifadeleri kullandı:

-Köyde ve çevrede olan kişilerle ilgili ifadeler alındı. Bunların hepsi savcılık tarafından değerlendiriliyor. Abisinin vücudundaki morlukların kime ait olduğu tespit edilemedi. İzlerden biri kendisine ait, diğerinin kime ait olduğu tespit edilemedi. Burada en ince detaylarına ulaşıncaya kadar yargımız gerekli çalışmaları yapacak. 

İsrail'in Nusayrat ve Cibaliya mülteci kamplarına saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti İsrail'in Nusayrat ve Cibaliya mülteci kamplarına saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti

-Şüphe vardı, tutuklama kararı tedbirdi. Soruşturma devam ediyor. Kimsenin şüphesi olmasın. En ince detaylarına ulaşıncaya kadar yargımız, savcılığımız gerekli incelemeleri yapacağız