Özel hastanelerde Yenidoğan Çetesi ismi verilen oluşum para için bebek katletti. Sağlıklı bebekleri yoğun bakımda yatırıp aileler ve SGK'dan para alan çetenin yaptıkları tüm Türkiye'yi sarstı. Çetenin başını terör örgütü PKK'dan hapis yatmış Doktor Fırat Sarı çekti.

Acımasız çete, haklarında soruşturmayı yürüten savcıyı bile tehdit etti. Skandalın ortaya çıkmasının ardından acımasız şahıslar tutuklandı. Faaliyet gösterilen özel hastaneler de kamuoyunun tepkisinin ardından kapatıldı.

Yenidoğan Çetesi hakkındaki iddianamede ismi geçen 19 hastaneden dokuzu kapatıldı.

230530691 Foto6

Elebaşı Fırat Sarı görev yaptığı hastaneye de 'Bebek Dostu' unvanı verildiğini ortaya çıktı. Halk TV Programcısı Barış Terkoğlu, Özel Reyap Hastanesi'ne verilen unvanı Cumhuriyet'teki köşesinde şöyle anlattı:

‘BEBEK DOSTU’ SERTİFİKASI VERMİŞLER!

Özel hastane sahibi sağlık bakanı yapıldı. O da, özel hastanelere “ne kadar yoğun bakım bebeği o kadar rant” düzeni kurdu. Denetleyip uyaranlara “sus” denildi. Yataklar dolsun diye yenidoğan bölümlerinin taşeronlaşmasına göz yumuldu. Bebekler para için hasta sayıldı. Yenidoğanlar ölüp eski sağlık bakanının hastanesi kapatılınca da gözümüzün önünde olan bitene hepimiz şaşırdık!

Skandal öyle büyük ki...

Bebek ölümlerinden sorumlu olduğu için bugün kapatılan Reyap Hastanesi’ne Sağlık Bakanlığı tarafından “Bebek Dostu Hastane” unvanı verilmiş.

Sonuç olarak...

Evet, para için yenidoğan yataklarına hapsedilen bebekler katledildi. Ancak sağlığı piyasalaştıran sistemin kuruluşu, bakan ve bürokratlarının atanması, denetleyenlerin etkisizleştirilmesi, Erdoğan’ın kurduğu düzende gerçekleşti. Miting meydanlarında eski hastanelerdeki hasta kuyruklarını sündürerek anlatan Erdoğan’ın, kendi döneminde, sağlıklı bebeklerin hastanelerde nasıl katledildiğini hiç unutmayacağız. Elbette bu düzen neden sorgulanamadı diye sorulduğunda, Sağlık Bakanlığı’nın önüne gitmek yerine turunç festivallerinde gezen muhalefet de unutulmayacak!

Selahattin Demirtaş'ı ziyaret eden CHP Lideri Özgür Özel'den ilk açıklama Selahattin Demirtaş'ı ziyaret eden CHP Lideri Özgür Özel'den ilk açıklama

Öfkelenmekle kalmadığımız, hesap da sorduğumuz gün bebeklere mezar kazılmayacak.