Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin 12’si tutuklu 22 sanığın yargılanmasına bugün Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Ankara Sincan Ceza İnfaz Kurumu'nda devam ediyor.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu salonda yer aldı.

Soma’dan Ankara’ya yürüyen Fernas Madencilik işçilerine Ankara girişinde polis engeli Soma’dan Ankara’ya yürüyen Fernas Madencilik işçilerine Ankara girişinde polis engeli

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL'E HAKARET

Cumhuriyet'ten Aytunç Ürkmez'in haberine göre, sanıklardan Suat Kurt duruşma başlamadan önce "Özgür Özel sen haysiyetsizsin, kahpe seni"  ifadeleriyle hakaret ettiği için duruşma jandarma ekiplerince salondan çıkarıldı. Mahkeme heyeti salona gelince, avukatlar durumu Mahkeme Başkanı’na açıkladı. Avukatlar, eğer Kurt hakkında tutanak tutulacaksa, görüşmelerini engelleyen jandarmalar hakkında da tutanak tutulmasını istedi. Mahkeme Başkanı, konunun büyütülmesine gerek olmadığını belirterek, Kurt ile avukatının konuşabileceğini belirtti. 

GAZETECİLER YİNE HEDEF ALINDI

Bu olayların ardından, tutuklu sanık eski Cinayet Büro amiri Mustafa Ensar Aykal’ın avukatı Aziz Bingöl esas hakkında mütalaaya karşı savunma yaptı.

Av. Bingöl, müvekkili aleyhine haber ve açıklama yaptıkları gerekçesiyle gazeteciler Tolga Şardan, Asuman Aranca, Timur Soykan, Şule Aydın, Turhan Çömez ve Av. Mehmet Saral için, “Bu davanın değil, inşallah başka davaların konusu olacaklar” dedi.

BİLİRKİŞİ HAKKINDA RET KARARI TALEP EDİLDİ

Mustafa Ensar Aykal’ın Tolgahan Demirbaş’a Sinan Ateş’in adresini verdiği iddiasını reddedip, “Verdiğimizi kabul edelim. İyi ama dosyaya konan adresler Sinan Ateş’in adresi değil ki. Tolgahan’ı Emniyette çok kişi tanıyor. Onların adı niye geçmiyor? Bu 13 Emniyetçiye niye Tolgahan’la ne görüştükleri sorulmuyor?” ifadelerini kullandı.

Bingöl, resmi bilirkişinin eski polis memuru olduğunu, bu dosyadaki 13 kişi hakkında belge düzenlediği, daha sonra bu davada bilirkişilik yaptığını, bu nedenle hem bilirkişi hem bilirkişi hakkında ret kararı alınmasını talep etti. 

"İKİ KIZ ÇOCUĞUNUNU GÖZYAŞINDA VEBALİ YOK’

Bingöl, müvekkilinin telefonunun şifresini vermemesi ve ABD’den şifrenin kırılmasının istenmesiyle ilgili olarak da “Biz şifremizi biliyoruz. ‘Sebebini söyleyin, verelim’ dedik. Savcıya, telefonda çıkan her şeyi koyup koymayacağını sorduk. ‘Hayır.’ diyemedi; bilirkişi için, ‘Devletin en mahrem işlerini yapan kişidir.’ diye konuştu. Bilirkişiyi gördük. İyi ki vermemişiz. İnşallah ABD cevap verir, kırılır gelir. Bir yığın hain var, onlara emsal olur” dedi. Bingöl, müvekkilinin tahliyesini de “Sinan Ateş’in iki kız çocuğunun tek bir gözyaşında bu adamın vebali yok. Tahliye değil ev hapsi talep ediyorum” ifadeleriyle istedi.

DIŞARIDA YUMRUKLU SALDIRI

Öğle arasında dışarıya çıkan tutuksuz sanık Zekeriya Asarkaya ile müştekilerden biri arasında yumruklaşma yaşandı.

Öğle arasının ardından avukatların savunmaları tamamlandı.

Mahkeme Başkanı, müzakere kurarak duruşmayı saat 16.30’a erteledi. 16.30’da kararın açıklanması bekleniyor.