Sinan Ateş cinayeti davasında MHP bağlantıları gündemde kalmaya devam ediyor. Son olarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli düzenlediği basın toplantısında, ""MHP’nin takibe aldığı gazeteci, akademisyen ve siyasetçilerin aralarında olduğu 154 kişilik liste""yi açıkladı. Bahçeli, "Bazı çevreler 2024 yılı içerisinde MHP'ye karşı çok büyük haksızlıklar, hakir görmeler, küçük görmeler, suçlamalarda bulunmuştur. Bunların toplamı 154 kişidir. Günü geldiğinde bu dosya eyleme de geçecektir. Eylem, hukuki nitelikli olacaktır" ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili davada, MHP'li bazı isimlerin cinayetle bağlantılı olduğuna dair iddialar sürüyor. Bu isimlerden biri de MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter. Hatta, Yönter'in ve diğer genel başkan yardımcısı Semih Yalçın'ın MHP içinde farklı ekipleri yönettiği ve Ateş'in bu ekiplere dahil olmadığı için öldürüldüğü iddia ediliyor.

10Haber’in aktardığına göre, Yönter'in Demirbaş ile cinayetten önce ve sonra defalarca mesajlaştığı ortaya çıktı. T24’ten Asuman Aranca, tetikçi Eray Özyağcı’yı kaçırmakla suçlanan Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın telefon trafiklerini haberleştirmişti. Buna göre Demirbaş, olay günü ve sonrasında Ülkü Ocakları’nın eski genel başkanı Olcay Kılavuz ile görüşmüştü.

Bilirkişi raporlarına göre, cinayetin azmettiricisi Demirbaş’a saldırıdan sonra Yönter'den bir mesaj geldi. Ayrıca, suikastı organize ettiği iddia edilen Yönter, saldırıdan yaklaşık üç saat önce de Demirbaş’a mesaj atmıştı. Ancak, bu mesajın içeriği raporda yer almadı.

Sinan Ateş cinayeti davasında 22 kişi tutuklanmıştı. Dosyaları ayrılan 17 kişi arasında üst düzey MHP ve Ülkü Ocakları isimlerinin yer aldığı belirtiliyor. Bu isimler arasında İzzet Ulvi Yönter de bulunuyor.

Ateş'in cinayet öncesi mesajlaşmalarında Yönter’in ismi sıkça geçiyor. Arkadaşı Yeliz Özkan ile konuşmalarında, Ateş'in adım adım takip edildiğine ve kendisiyle fotoğraf çekenlerin arandığına dair mesajları dikkat çekiyor. Ateş, arkadaşına "Suikastı dört kişi organize etti" dediği isimlerden birinin Yönter olduğunu belirtmişti.

İzmir'de toplu ulaşımda kış düzeni başlıyor! İşte yeni düzenlemeler... İzmir'de toplu ulaşımda kış düzeni başlıyor! İşte yeni düzenlemeler...

Sinan Ateş, 14 Mayıs seçimleri öncesi "Bu parti bizim davamız, ancak bu pisliklerden kurtulması için bu dönem hepimiz listeye bakmak zorundayız" diyordu. Ateş, Ülkü Ocakları ve MHP içinde kendisine karşı başlatılan bir savaşın olduğunu ifade ediyordu.