IMF'den Türkiye mesajı: Dikkat çeken 'asgari ücret' tavsiyesi IMF'den Türkiye mesajı: Dikkat çeken 'asgari ücret' tavsiyesi

Ortaya atılan iddialara göre Hasan Meşe isimli yatırımcının Telegram kanalları ve eski ismi ile Twitter (X)’de paylaştığı Tweetler ile küçük yatırımcılara ‘Hayalleri olan uyumaz’ sloganını kullanarak hisseler pazarladığı ve bu hisselerle yapılan manipülasyona ortak olduğu iddia edildi.  

Öte yandan Hasan Meşe’nin kısa süre içerisinde ulaştığı servet dikkat çekti. Meşe’nin bu serveti Enver ve Nurettin Çevik ile tanıştıktan sonra Borsa manipülasyonu ile elde ettiği ortaya çıktı. 

MÜBAREK KARDELER ETKİSİ

Enver Çevik & Nurettin Çevik

Borsa camiasında Mübarek Kardeşler takma ismi ile bilinen Enver Çevik ve Nureddin Çevik’in yapılan manipülasyonların baş aktörü olduğu ve Hasan Meşe ile iş birliği içerisinde oldukları iddia edildi.  

Borsa camiasında Mübarek Kardeşler olarak bilinen Enver Çevik ve Nureddin Çevik’in Manipülasyon yaptıktan sonra hisselerden çıkışlarını Hasan Meşe ile organize ettiği ve Hasan Meşe’nin bu hisseleri çeşitli vaatlerle küçük yatırımcılara sunduğu öğrenildi.  

YAPIYLA MÜCADELE ETTİ SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI!

Uzun süredir gündemde olan Borsa manipülasyonu ile ilgili sosyal medyada verdiği mücadele ile dikkat çeken İdris Dişbudak silahlı saldırıya uğradı. Dişbudak’ın ifadesinde ‘Silahlı şahsın aracına arkadan Selektör yaparak yaklaştığını ve el ateş ettiğini’ belirtti. İfadeye göre aracın arka camlarının kırıldığı ve İdris Dişbudak’ın kolundan yaralandığı belirtildi.  

Öte yandan Dişbudak’ın sürekli tehdit ve asılsız davalar ile korkutulmaya çalışıldığı öğrenildi. Çete üyelerinden Burak Bayram Yaman İstanbul’dan Hasan Meşe’nin ise Ankara’dan olmak üzere   ayrı dava açığı gelen bilgiler arasında.  

ODAŞ, BAŞKENT GAZ VE DAHA FAZLASI

Enver Çevik, Nurettin Çevik ve Hasan Meşe’nin de içerisinde olduğu, sosyal medya ve Telegram kanalları aracılığı ile küçük yatırımcıyı mağdur eden manipülasyonlar birçok hisseye sıçramış durumda. Başta Odaş, Başkent gaz ve Europen Endustri hisseleri de Telegram kanalları ve Tweetler üzerinden küçük yarımcıya pazarlanmakta olduğu öğrenildi. Bu hisselerin yanı sıra, kocmt, cante, nthol, bmslt, pclit, kopol, dapgm, izmdc hisseleri de Telegram ve X aracılığı ile küçük yatırımcıya pazarlandığı belirtildi.  

İNTERNET DÜNYASINDA DA MİMLİ

Sosyal Medya ve Telegram kanalları aracılığı ile manipülasyon yapılan hisseleri küçük yatırımcı ile buluşturan Hasan Meşe internet dünyasında da tanınıyor. Ekşi sözlük isimli sosyal paylaşım platformunda Hasan Meşe için “Nitelikli borsa dolandırıcısı ve devletten defalarca ceza almıştır, Twitter ve telegram üstünden patronla anlaşmalı hisse pazarlar gariban Anadolu insanını kandırır onları zarara uğratır. Tam bir kolpaçino” “Yozgat’ın bağrından kopup gelen kolpacı pardon borsacı hasan.” Gibi paylaşımlar yapıldı.