Kaplan davasında yeni gelişme: HTS kayıtları yeniden incelenecek Kaplan davasında yeni gelişme: HTS kayıtları yeniden incelenecek

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren davaya ilişkin konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Artık bu salonda mızrak çuvala sığmıyor” dedi. Özel, “Partinizi ve ittifakınızı bu çürümüşlükten kurtarmak için yapmanız gereken şey o çürümüşleri o sepetten ayırmak” sözleriyle Cumhur İttifakı liderlerine seslendi.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı dava Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor. Pazartesi günü başlayan davada bugün Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş konuştu. Duruşmaya katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bu siyasi cinayetin nasıl basit bir cinayete dönüştürülmeye çalışıldığını hep birlikte görüyoruz” dedi. Davaya ilişkin konuşan Özel “millet sis perdesi indirmeye çalışıp kendilerini kurtarmaya çalışanların tam karşısında duracak” diyerek şöyle konuştu.

“Sinan Ateş’in eşinin, annesinin, kız kardeşlerinin yanında olmaya gayret ediyoruz. Biraz önce Saniye Ateş konuştu. 22 sanık ve 22 sanık avukatının saatlerce süren savunmaları ifadeleri hepsi bir yana Saniye Ateş konuştu aslında orada söylenebilecek bir kelime kalmadı. Oğlunu nasıl yetiştirdiğini anlattı ve oğlunu vuranların değil vurdurtanların, ipini çekenlerin, dosyadaki ifadelerle kalemini kıranların kim olanların olduğunu öğretmek istedi. ‘Oğlum öldü, babasının kalbi dayanmadı o da öldü. Ben zaten ölüyüm’ dedi. Gerçekten kimin azmettirdiğini öğrenmek istediğini söyledi. Siyasilerin isimlerini söyledi. Sinan Ateş’in öldürüleceğini kendisine söylediğini, kendisinin kaleminin kırdıklarını söyledi ve sözlerini bitiremeden baygınlık geçirerek salondan sağlık sebebiyle çıkarılmak zorunda kaldı. Gerçekten insanın kanı donuyor. Gerçekten acılı bir anne yalan atacak hali yok, öldürüleceğini bilen oğlunun, kendisinin hayatını kurtarmak kimlerle konuştuğunu, kimlerle konuşmaya çalıştığını ve bunun sonun nasıl yaklaştığını tane tane anlattı.

“Siyasi cinayetin nasıl basit bir cinayete dönüştürülmeye çalışıldığını hep birlikte görüyoruz”

Cumhur İttifakı liderlerine seslenen Özel, “Bu cinayeti azmettiren ve işin içinde suç örgütleri ile temas eden çürükleri ayırmazsanız bu çürümüşlük hepinize sirayet ediyor” diyerek şunları söyledi:

“Birazdan Ayşe hanım konuşacak, o da çok kritik şeyler söyleyecek. Artık bu salonda mızrak çuvala sığmıyor.  Ezberletilmiş ifadeler, önceki ifadelerini hatırlamayan, hepsini geri alan, suçu üzerine alan ve meseleyi bir adi cinayet olarak göstermeye çalışanların neye çabaladıkları, kimleri korudukları ve bu siyasi cinayetin nasıl basit bir cinayete dönüştürülmeye çalışıldığını hep birlikte görüyoruz. Duruşmayı izleyen kim varsa aynı çıkarımda bulunuyor. Sinan Ateş’in dava arkadaşları cenazesinde isyan eden arkadaşları, gözyaşları içinde Sinan Ateş’in annesini dinliyorlar.  Bir siyasi hareketin, siyasi partinin veya bir başka yapının iyi niyetle, takipçileriyle o yapının bir takım suç örgütlerini kullanarak suça bulaşmış olanlarından bazılarından vicdanen nasıl ayrıştıklarını hep birlikte görüyoruz. Burada ülkeyi yönetenlere ve ittifak ortaklarına söylenecek tek bir şey var. Bu mızrak bu çuvala artık sığmaz. Bu cinayeti azmettiren ve işin içinde suç örgütleri ile temas eden çürükleri ayırmazsanız bu çürümüşlük hepinize sirayet ediyor. Partinizi ve ittifakınızı bu çürümüşlükten kurtarmak için yapmanız gereken şey o çürümüşleri o sepetten ayırmak. ‘Yok bize de bulaşır, biz sarı öküzü vermeyiz verirsek başka yerlere gider’ derseniz Saniye Ateş’in, Ayşe Ateş’in gözyaşlarında boğulacaksınız. Bırakın birkaç  tane olmadık ve illegal yapılarla işbirliği içinde olan birkaç çürümüşü ayıklayın bu yükten hepiniz kurtulun. Hem o partinin hem de ittifak ortağının vermesi gereken tarihi bir karar. Bir süre sonra dönemeyeceksiniz. Milletin vicdanında çok olumsuz bir yere doğru gidiyorsunuz. Bu meselenin artık siyaseti çıkarı kalmadı. Bu iş bir vicdan meselesidir. Vicdanı olanlarla olmayanlar ayrışacak. Unutmayın burada siyasi bir hesap yapıyorsanız da vicdanı olanlar, vicdansızları her zaman yenerler. Millet vicdanın yanında konumlanır. Gücün, kaba kuvvetin, devlet gücünün, istihbarat gücünün, siyasi tehdit ve şantajların değil Saniye Ateş’in yanında durur millet.  Ailesi diyor dost bildiklerimiz düşman, düşman bildiklerimiz dostmuş. Bu milletin vicdanı böyle bir vicdandır. Hepiniz göreceksiniz ki burada herkes pozisyonunu korumaya çalışırsa milletin pozisyonu belirleyici olacak ve sis perdesi indirmeye çalışıp kendilerini kurtarmaya çalışanların tam karşısında duracak. Bu milletin vicdanı bu cinayetin aydınlanmasına kim mani oluyorsa onu tarihe gömecek.”