Gündem

Sendika üyelik bilgilerinin sızdırıldığı iddiası: Bakanlık'tan yanıt geldi

Bağımsız Maden İş sendikası, sendika üyelik bilgilerinin işverenlere sızdırıldığı iddiasıyla Çalışma Bakanlığı'na tepki gösterdi. Bakanlık ise bu iddiaların asılsız olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

Abone Ol

Bağımsız Maden İş sendikası, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla “Çalışma Bakanlığı sendika üyelik bilgilerini işverenlere mi sızdırıyor?” sorusunu gündeme getirdi.

Sendika, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Aşağıda gördüğünüz Tweet'te yer alan sendika üyelik dökümü, @fnasiroglu'na ait olan Fernas Madencilik Genel Müdürü Serkan Güncü tarafından paylaşılmıştır.

Sendika üyelik bilgileri, @csgbakanligi sisteminde korunan özel bilgilerdir ve işverenle paylaşılması yasaktır. Bu bilginin sızdırılması, kişisel verilerin gizliliğini ihlal eder ve Türk Ceza Kanunu Madde 135'e göre suç teşkil eder.

Bu durum, Türkiye'deki tüm işçilerin sendikal özgürlüklerine yönelik büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Fernas Madencilik Genel Müdürü Serkan Güncü, sendikal bilgilerin kendisine sızdırıldığını açıkça itiraf etmiştir.

Tüm sendikalar, gazeteciler, siyasi partiler ve kamuoyu bu skandalın peşini bırakmamalı, ÇALIŞMA BAKANLIĞI DERHAL AÇIKLAMA YAPMALIDIR."

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, iddialarla ilgili bir açıklama yaparak, “Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan ‘sendika üyelik bilgilerinin işverenle paylaşılması’na dair iddialar asılsızdır. Özel bir maden şirketinin Genel Müdürünün sosyal medya hesabında paylaştığı üyelik dökümündeki format, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın Yetki Tespit Otomasyon Sistemine ait değildir. Ayrıca, herhangi bir işverenin Bakanlığımızın sistemindeki bir dokümana erişim yetkisi bulunmamaktadır. Paylaşılan formattaki dökümler, e-Devlet Portalı üzerinden yalnızca sendikaların yetkili kullanıcıları ve sendika üyesi çalışanların kendi e-devlet şifreleri ile alabilecekleri üyelik bilgi dökümleridir" ifadelerine yer verdi.