Gündem

Sağlık Bakanlığı'nda devir teslim

Eski Sağlık Bakanı Koca, görev süresindeki zorlukları belirterek bakanlık görevini Memişoğlu'na devretti.

Abone Ol

Sağlık Bakanlığı görevinden istifa eden Fahrettin Koca, görevini Kemal Memişoğlu'na devretti.

Devir teslim töreninde konuşan Koca, "Benim dönemim acı ve sarsıcı olayların dönemi oldu" diyerek, "Bugün konuşmamı Sağlık Bakanı olarak değil, doktor Fahrettin Koca olarak yapacağım ama bu bir veda konuşması değil" ifadelerini kullandı.

Görevi boyunca "verilmiş cesur kararların gereklerini yapmaya çalıştığını" söyleyen Koca, sağlıkta şiddet sorunun da önemli ölçüde azaldığını savundu. 

Koca, özetle şunları söyledi:

"Bu imkanı bana veren Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Duruşu, düşüncesi her ne olursa olsun bütün vatandaşlarımızı kuşatacak hizmet anlayışımızı benimsedim. Prensip olarak zamanında verilmiş cesur kararların gereklerini yapmaya çalıştık. Şehir hastaneleri konusundaki çaba bunlar arasındadır. Sağlık Bakanlarımız yakın döneme kadar işlerini adeta bir hekim gibi göze çarpmadan yapan kişilerdir. Benim dönemim acı ve sarsıcı olayların dönemi oldu. 6 Şubat depremleri büyük bir travma oldu. Bu 3 olayda ağır sınavlar verdik. Sayın Bakan ben bir emanet devraldım, şimdi size devrediyorum."

HEDEFİNİ AÇIKLADI

Görevi devralan Kemal Memişoğlu ise sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek başladı. 

Türkiye'nin en büyük hedeflerinden bir tanesinin sağlık bilgisini üretmek, bu konuda dünyanın lider ülkeleri arasında olmak olduğunu kaydeden Memişoğlu, "Allah bizi devletimize, milletimize, Cumhurbaşkanımıza mahcup etmesin" dedi. 

Memişoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Türkiye sağlıkta devrim niteliğinde başarılara imza attı. Bunu Covid gibi dünyayı sarsan salgını en iyi şekilde yönetmesini, başarısını 20 yıldır AK Parti hükümetleri ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki dönüşümle sonuçlandırdık. Türkiye sağlık turizminde dünyanın sayılı ülkeleri arasında bugün. Türkiye artık en büyük hedeflerinden bir tanesi artık sağlık bilgisini üretmek, bu konuda dünyanın lider ülkeleri olma hedefidir" diye konuştu.