Temelde tırnak üstüne uygulanan protez tırnakların tasarımı ve uzunluğu kişiden kişiye göre değişebiliyor. Hemen her renk ve desende hazırlanabilen protez tırnaklar türüne göre jel, dipping ve akrilik olarak ayrılıyor. Uygulama şekli ve kullanım özellikleri ile beraber protez tırnaklarınızın ömrü 2 ile 6 ay arasında olabiliyor.

PROTEZ TIRNAK ZARARLI MI?

Tırnak bakım ve tasarımında uygulanan protez tırnaklar işlevselliği ve dayanıklılığı ile biliniyor.Tırnak bakımına özen gösteren ve zaman kısıtlamasına sahip kişiler tarafından protez tırnaklar yaygın şekilde kullanılıyor. Protez tırnaklarla ilgili merak edilen en popüler başlıklardan birisini de protezin olası zararları oluşturuyor. Estetik ve güzellik alanında uzman taraflarca yapılan protez tırnak işlemleri uygulama şekli bakımından herhangi bir zarar teşkil etmiyor. Tırnakların dip kısmını açıkta bırakan protezler, tırnakların büyümesi durumunda formunu korumaya devam ediyor.

Aksi taktirde kendi tırnaklarınızda açık yara varken üstüne protez yaptırırsanız bu büyük sorunlara,hastaneye gitmenize kadar sorunlar açabilir.
Tırnağınızı yapacak olan uzman bunun sorumluluğunu almayıp üstüne bir işlem uygulaması en doğru karardır,aksi halde sorun olmaz işlem yapalım diyen bir uzmanla karşılaşırsanız izin vermeyin böyle bi duruma.

TIRNAKLARINIZI YEMEYE ARTIK SON!

Tırnak yeme alışkanlığını kontrol altına alma konusunda da protez tırnaklara sık sık başvuruluyor. Kullanım rahatlığı ve temiz olmasının yanında protezler, tırnaklara şık bir görünüm kazandırıyor. Düzenli ve sağlıklı uzamasına neden oluyor. Tırnağınızın yapısını bozmaz!

Protez içeriği ve uygulama şekli gereği farklılık gösterirken ilk aşamada tırnak yüzeyini korumak yer alıyor. Koruyucu katman sayesinde tırnaklarının doğal yapısı korunurken aynı anda uzun ve sağlıklı protez tırnakların tadını çıkarabiliyorsunuz. Üstelik protez tırnakların bakım ve kullanım şekline göre ömrü de uzuyor. İstenilen zamanda tırnaktan çıkarıldığı ve yeni ojelerin sürülebildiği protez tırnaklar sağladığı kolaylıklarla öne çıkıyor.

Protez tırnak  öncelikle kullanım kolaylığı sağlaması açısından tercih ediliyor. Protez tırnağı kullandığınızda maniküre gitme sıklığınız azalıyor. Eğer  tırnak yeme gibi alışkanlıklarınız varsa veya tırnağınız güçsüzse, kolay kırılıyorsa protez tırnak tırnağınızın zarar görmeden uzamasını ve güçlenmesini sağlıyor.

PROTEZ TIRNAK NE ZAMAN YAPILMALIDIR?

Protez tırnak yapımı için pek çok farklı neden olabilir. Bazı durumlarda, doğal tırnakların zayıflaması veya kırılması gibi nedenlerle  yapılması gerekirken, bazı durumlarda da estetik nedenlerle tercih edilebilir. Aşağıdaki durumlarda protez tırnak yapılması düşünülebilir:
Tırnak kırılması: Tırnak kırıldığında, özellikle tırnağın büyük bir bölümü kırıldığında,  yapılabilir. Kırılan bölümün yerini alarak tırnağı tamamlayabilir.
Tırnak çatlaması: Tırnak çatlakları, tırnağın yapısını zayıflatarak tırnağın kırılmasına neden olabilir. Tırnağın çatlayan bölümlerini tamamlayarak tırnağın yapısını güçlendirebilir.
Tırnak yeme alışkanlığı: Tırnak yeme alışkanlığı, tırnakların zayıflamasına ve kırılmasına neden olabilir. Tırnağı kaplayarak tırnak yeme alışkanlığına engel olabilir.
Estetik amaçlı: Tırnakların daha uzun veya daha güzel görünmesi için de tercih edilebilir.

guzellik-uygulamalari-protez-tirnak

640xauto