CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında yaptığı "Bizim çabamız aslında muhalefeti normalleştirmektir. Yani yumuşaması gereken normalleşmesi gereken muhalefettir" açıklamasına yanıt verdi.

Özel, "Açıklaması pek normal bir açıklama olmamış. Bu açıklamanın da normalleşmesi gerekir" ifadelerini kullandı. Özel, partisinin yerel seçim zaferine atıfta bulunarak, "31 Mart akşamı CHP, birinci parti olduğunda ilk açıklamamızda kibre kapılmayacağımızı söyledik ve Erdoğan ile görüştük. Muhalefeti belli bir şekle sokmak için normalleşme tanımı yapmak olsa olsa ittifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümledir" dedi.

Mahkemeden flaş karar! Burdur Gölü kıyısındaki Millet Bahçesi projesi iptal edildi Mahkemeden flaş karar! Burdur Gölü kıyısındaki Millet Bahçesi projesi iptal edildi

Özel, Erdoğan’ın sözlerine ilişkin açıklamasında, "31 Mart akşamı CHP, birinci parti olduğunda ilk açıklamamızda kibre kapılmayacağımızı söyledik. Ve Erdoğan ile görüştük, yıllar sonra el sıkışma imkanı oldu. Muhalefeti belli bir şekle sokmak için normalleşme tanımı yapmak olsa olsa ittifak ortağının gönlünü yapmaya yönelik kurulmuş bir cümledir. Muhalefet muhalefet olmaktan çıktıktan sonra demokrasi demokrasi olmaktan çıkar" diye konuştu.