Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Ahmet Aras ile görüştü. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Özel, hem yerel hem de ulusal siyasete dair değerlendirmelerde bulundu.

İmamoğlu’ndan çok sert ‘Beyoğlu’ tepkisi: CHP'li biri yapsa... İmamoğlu’ndan çok sert ‘Beyoğlu’ tepkisi: CHP'li biri yapsa...

BAHÇELİ VE HÜDA PAR TEPKİSİ

Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HÜDA PAR ile ilgili söylemlerine yanıt verdi. Bahçeli’ye yönelik eleştirisini şu sözlerle dile getirdi: “El ele tutuşmuşsunuz, halay çeker gibi duruyorsunuz. Şaşı gözlerle size bakıyorlar. Siz bu HÜDA PAR'cının elini daha ne kadar tutacaksınız?”

'AKSİNİ SÖYLEYEN VAR MI?'

Özel’in konuşması sırasında bir yurttaş, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı attı. Bu esnada Özel, “Ben onu söyleyeceğim zaman söylerim. Aksini söyleyen var mı?” diyerek tepki gösterdi. Ardından kalabalığa hitaben, “Partimiz birlik ve beraberlik içinde. Bizim artık çatlak sese değil, tek sese ihtiyacımız var. İktidara yürüyoruz. ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyeceğim zamanı da ben tayin ederim. En zor dönemde bu parti meydanları boş bırakmadı” ifadelerini kullandı.

Özel, Muğla'daki yerel yönetimlerin başarılarını hatırlatarak, “2019’da Muğla’da yedi belediyemiz vardı. 31 Mart seçimlerinde 14 belediyeden 12’sini kazandık. Kalan iki belediyeyi de inşallah bir sonraki seçimde alacağız. Muğla, 1973’ten bu yana sosyal demokratlar tarafından yönetiliyor. Osman Gürün, son üç dönem büyükşehir belediye başkanı olarak Muğla’ya hizmet etti. Menteşe’de Bahattin Gümüş başkanımız aynı şekilde büyük emek verdi. Şimdi bayrağı genç, dinamik kadrolara teslim ettiler. Bu parti zor zamanlarda meydanları boş bırakmadı ve hep birlikte iktidara yürüyoruz” şeklinde konuştu.

Özgür Özel, konuşmasının sonunda parti içindeki dayanışmanın önemine vurgu yaparak, “Bu parti, en zor zamanlarda genel başkanlarını yalnız bırakmadı. Adayların arkasında durdu. Bir zamanlar yüzde 25 oy oranı küçümsenirdi. Ama biz bu insanların çok daha fazlasını başaracaklarına inandık” dedi.