Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Merkezi'ne iade-i ziyaret için gidip Özgür Özel ile görüştükten sonra yaşanan sürecin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından dikkatle takip edildiğine işaret etti.

'İMAMOĞLU VE ÇEVRESİNİ ENDİŞELENDİRİYOR'

İmamoğlu'nun bu süreci Namık Tan ve Selin Sayek Böke aracılığıyla izlediğini belirten Bayer, "Sadece Erdoğan'ın CHP'yi ziyareti değil, Özgür Özel-Kemal Kılıçdaroğlu yakınlaşması Ekrem İmamoğlu ve çevresini endişelendiriyor. Bu nedenle Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu'nu bir araya getirmeyi iş, hatta meslek haline getiren kişiler var" şeklinde konuştu.

Ancak Bayer, Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın zamanda görüşmesinin mümkün olmadığına da vurgu yaptı.

Yalçın Bayer’in yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Merkezi’ni ziyareti ezberleri bozdu. Erdoğan’a tam destek mesajının yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘CHP ile koalisyon yapın’ mesajı da Ankara’da yankı buldu. Türkiye ise hâlâ “Özel yeni Bahçeli mi olacak?” soruları ile meşgul.

Özellikle Erdoğan-Özel zirvesinden sonra yürütülen sürecin Ekrem İmamoğlu tarafından da Namık Tan ve Selin Sayek Böke aracılığı ile izlendiği biliniyor.

Sadece Erdoğan’ın CHP’yi ziyareti değil, Özgür Özel-Kemal Kılıçdaroğlu yakınlaşması Ekrem İmamoğlu’nu ve çevresini huzursuz ediyor. Bu sebeple Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’nu bir araya getirmeyi iş, hatta meslek haline getiren isimler var. Kılıçdaroğlu bu çabadan çok hoşlanıyor diyemeyiz. İmamoğlu’nun “Telefonuma çıkmadı” diye açıktan sızlanmasına karşılık Mansur Yavaş, Ahmet Akın, Burcu Köksal, Vahap Seçer gibi isimlerin mazbatayı aldıktan hemen sonra Kılıçdaroğlu’nun Mustafa Kemal Mahallesi Barış Sitesi’ndeki bürosuna gittiğini hatırlatanların sayısı az değil.

'İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞME SÖZ KONUSU DEĞİL'

İmamoğlu’nun aracı kullanmasına ya da gönüllü aracılara tepki gösterenler, bu yemek organizasyonu ısrarlarına ‘Mafya buluşması mu bu? Orta yerde buluşulsun’ diyorlar. Mustafa Kemal Mahallesi Barış Sitesi orada ve Kemal Bey’in kapısı herkese açık deniliyor.

Kılıçdaroğlu, bayramı torunları ve ailesiyle geçiriyor. Adalet Yürüyüşü’nün 7. yılı münasebetiyle gelen tebrik telefonlarını kabul eden Kılıçdaroğlu, gelecek hafta da özel ziyaretlerin birine çıkacak. 1 Temmuz’da da Sinan Ateş davasını izlemek için Ankara’da olacak.

Özetle İmamoğlu ile buluşma söz konusu değil en azından kısa sürede. Görünen o. Direkt talep de yok. Ayrıca İmamoğlu’nun Kurban Bayramı kutlaması için şu ana kadar Kılıçdaroğlu’nu aradığını bilen yok.

Diyarbakır Barosu’na başvuran Narin'in ağabeyi: Adaletin sağlanması için hukuki destek talebinde bulunuyorum Diyarbakır Barosu’na başvuran Narin'in ağabeyi: Adaletin sağlanması için hukuki destek talebinde bulunuyorum

Sonuç; CHP’de türbülans arttıkça Kılıçdaroğlu denge unsuru olmaya devam edecek. Bu arada parti içi muhalefet güçleniyor demek gerekiyor galiba…”