AK Partili milletvekili Yasin Aktay'ın "Gerekirse sığınmacılar Türkleştirilir, Türkiye’ye sadık hale getirilir" açıklamasına Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan sert cevap geldi.
'TÜRKİYE SADIK BİR KİTLE HALİNE GELİR'
Turkish News Portal’a konuşan 26. dönem AK Parti Siirt Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay, şöyle konuştu:
"20 yıl sonrası için bu nüfusun bize neler getirip neler götüreceği konusunda Ümit Özdağ'ın kafası algılayamaz bunu. Bu iş biraz da sosyolojik bir iştir. Türkiye'nin emme ve entegre etme kapasitesi çok çok güçlüdür. Gerekirse bunlar Türkiye'nin parçası haline getirilir, Türkleştirilir, Türkiye'ye sadık bir kitle haline gelir."
'TÜRK DEVLETİNDEN NEFRET EDER'
Flash Haber TV'de Fatih Ertürk'ün sunduğu 'Türkiye Nereye' programına konuk olan Özdağ, Aktay'ın bu açıklamasına cevap verdi:
"Türkiye, Yasin Aktay'ı Türkiye'ye sadık hale getiremedi ki; Suriye'den gelenleri getirsin. Yasin Aktay Türk düşmanıdır. Tescilli bir Türk düşmanıdır. Yasin Aktay Atatürk düşmanıdır. Yasin Aktay Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş temellerine düşmandır. Yasin Aktay'ın kafası etnik ırkçı bir kafadır. Arap ırkçısıdır, bu nedenle Atatürk'ün kurduğu Türk devletinden nefret eder ve onun yıkılması için çalışır."