Sokak hayvanlarının katledileceği gerekçesiyle tepki gösterilen Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

TBMM Başkanvekili Celal Adan, teklifin oylanmasından önce yaptığı konuşmada, Meclis'in 1 Ekim'e kadar tatile gireceğini belirtti.

Teklifin yasalaşmasının ardından, TBMM Genel Kurulu tatile girdi.

TBMM Başkanvekili Celal Adan, birleşimi, 1 Ekim Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.

KATLİAM YASASI, 273 'EVET' OYU İLE KABUL EDİLDİ

Meclis Genel Kurulu'ndaki oylamada hangi partinin ne oy verdiği ve katılım sayısı merak konusu oldu.

Buna göre sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifi 273 'evet' oyu ile kabul edildi. 224 milletvekili 'ret' oyu kullanırken, 95 milletvekili oylamaya katılmadı.

Sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifine partilerin katılım sayısı ve oyları şöyle oldu:

Screenshot 11

CHP'Lİ BULUT'TAN AÇIKLAMA: 4 VEKİLİMİZ OY KULLANAMADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, CHP olarak 123 milletvekili ile ret oyu kullandıklarını, 4 milletvekilinin 3’ünün hasta, 1’inin ise yurtdışında olduğu için oy kullanamadığını ifade etti.

Bulut, "Kimse endişe etmesin! Bu yasayı iptal etmek için Anayasa Mahkemesine götüreceğiz. Belediyelerimiz zaten bu kanlı yasayı uygulamayacak. Ölümün karşısında yaşamın yanındayız!" açıklamasını yaptı.

DEM PARTİ: KANLI YASAYA HAYIR DEDİK

DEM Parti'den yapılan açıklamada ise, "Hayvan katliamına izin veren yasaya komisyondan sonra Meclis Genel Kurulu’nda da demokratik muhalefetimizi en yüksek seviyede sürdürdük. Eş Genel Başkanımız Tülay Hatimoğulları ve vekillerimizle "kanlı yasaya" hayır dedik!" denildi.