Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümünün ardından yaptığı yorumlarla tepkileri üzerine çeken AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, siyaseti bırakmayı düşündüğünü söyledi.

"SİYASETÇİYİM DİYE YALAN MI SÖYLEMEM LAZIM?"

Katledilen Narin’in yıllar öncesi vefat eden dedesi ile arkadaş olduğunu itiraf eden Ensarioğlu, “Siyasetçiyim diye yalan mı söylemem lazım.Tanıdığım bir aileyi ‘tanımıyorum’ mu diyeyim. ‘Tanımıyorum’ desem yalan söylemiş olacağım. Ailenin siyasi aidiyeti üzerinden yorumlar yapılıyor. Ailenin siyasi aidiyetinin ne kıymeti var? Hizbullahçı değil ama merkez sağda siyaset yapmış bir aile. Vahşi bir cinayette ailenin siyasi aidiyetinin ne kıymeti var? Benim ifadelerim samimi ifadeler” diye konuştu.

Konya’da AKP’li Belediye Başkan Yardımcısı, vatandaşı darp etti iddiası Konya’da AKP’li Belediye Başkan Yardımcısı, vatandaşı darp etti iddiası

"BIRAKAYIM SİYASETİ"

Yaptığı açıklamaların çarpıtıldığını savunan Ensarioğlu, şunları söyledi:

"Vallahi siyaseti bırakmayı düşünüyorum. Özellikle yurt dışı kaynaklı PKK unsurlarının bu işi yayması ama sosyal medyada dolaşan bir sürü başı boş insanın da yargısız infaz yapması. Biz neden siyaset yapıyoruz? Şeref ve haysiyetimiz için. Madem bırakayım siyaseti daha iyi. Böyle bir şey olur mu? Bir müddet dinleneceğim ve konuşmayacağım. Benim birilerini kollama saklama şeyim olabilir mi? Bu kız artık hepimizin kızı.”

ENSARİOĞLU NELER SÖYLEMİŞTİ?

Geçtiğimiz günlerde Sözcü TV yayınına katılan Ensarioğlu, "Soruşturmaya ilişkin neler söylemek istersiniz" sorusuna "Soruşturmada gizlilik var. Ayrıca son aşamaya gelindi. Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız. Konu çok hassas. Onları da çok fazla üzecek birşey söylemek istemiyoruz. Bir taraftan aile çok büyük acı yaşarken, aile bireylerinden tutuklama ve yeni gözaltılar var... Onları daha fazla yaralayacak, somut bir delile oturtmadan, ilgili birimler taarfından netleştirilmeyen bir şeyi bizim ifade etmemiz de doğru değil" yanıtını vermişti.

"AİLE İLE 40 YILLIK DOSTLUĞUMUZ VAR"

Galip Ensarioğlu, aileye ilişkin ise "Aile ile 40 yıllık dostluğumuz var. Hemen hemen tüm bireylerini tanırız, gençler hariç. Yakın dostluğumuz var. aileye dair çok spekülasyonlar var sosyal medyada. Ailenin Hizbullahçı olduğunu söyleyen siyasiler var. Siyaseti bu işlere bulaştırmamak lazım. Siyasetin bu işle ne ilgisi olabilir yani. Bunun üzerinden bir siyasi kesimi karalamak veya birilerinin bunun üzerinden rant elde etmesi... Bunlar çok çok çirkin şeyler" ifadelerini kullanmıştı.

(SZC TV)