Gündem

Medipol Hastanesi'nin inşaatı CHP'li belediye tarafından mühürlendi

İBB’nin başvurusuyla Medipol Üniversitesi’nin yanındaki tartışmalı imar planı iptal edildi, inşaat durduruldu.

Abone Ol

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Üsküdar’da bulunan Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi’nin yanındaki 4 bin 164 metrekarelik araziyi konut ve ortaöğretim alanından, yükseköğretim tesisi alanına çevirmişti. Bakanlığın bu imar planı değişikliği, Medipol Üniversitesi’ne yönelik yapılmış ve yapılaşma koşulları zemin+5 kat olarak belirlenmişti. Ancak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) başvurusu üzerine alınan karar sonrası plan değişikliği iptal edildi.

İBB’NİN BAŞVURUSU SONUCU İNŞAAT DURDURULDU

31 Ocak 2024 tarihinde alınan iptal kararı sonrasında CHP’li Üsküdar Belediyesi, Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi yanında yürütülen inşaat çalışmalarını durdurarak mühürleme işlemi gerçekleştirdi. Bu karar, arazi üzerindeki imar değişikliği ve yapılaşma sürecine yönelik kamuoyunda oluşan tepkileri yeniden alevlendirdi.

Arazinin geçmişi de tartışmaların merkezinde yer alıyor. Emre Özipek isimli bir vatandaş, Medipol’ün otopark olarak kullandığı bu alanın babası tarafından okul yapılması amacıyla kamuya bağışlandığını belirterek dava açmıştı. İstanbul Anadolu 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin hazırlattığı bilirkişi raporunda, arsanın 1994 yılında ortaokul alanı olarak kullanılmak üzere Maliye Hazinesi’ne bağışlandığı, ancak yıllarca bu amaca uygun kullanılmadığı vurgulandı.

Özipek, arazinin 2016 yılına kadar atıl bırakıldığını ve ardından Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi tarafından otopark olarak kullanılmaya başlandığını belirtti. Amacına uygun kullanılmayan arsanın kendilerine iade edilmesi gerektiğini ifade eden Özipek, yasal süreçleri başlattı ve davanın sonucu merakla bekleniyor.