Aynı zamanda Türkiye’nin NATO müttefiki olan Yunanistan, 7.7 ve 7.6’lı iki depremin ardından taziye ve destek mesajları yayınlayan ilk ülke olurken, son olarak, evsiz kalan yüzbinlerce insana yardım etmek için binlerce çadır, yatak ve battaniye gönderdi.

YUNAN BAKAN ADANA’YA KADAR GELDİ

Yunanistan Sivil Savunma Bakanlığı, ülkenin battaniye, yatak, çadır ve tıbbi malzeme gibi toplam 80 ton yardım sağlamayı planladığını söyledi. Yardımın bir kısmını içeren kutuları taşıyan uçaklar Adana'ya inerken operasyonun bugün tamamlanması bekleniyor.

Yardım ekibine Adana'ya kadar eşlik eden Yunanistan Sivil Savunma Bakanı Christos Stylianides, "Depremden etkilenen insanların acısını bir nebze olsun dindirmek için ilaç, tıbbi ve gerekli diğer malzemeleri getirdik. İnsancıl duygularımızı gösterme zamanı geldi" dedi.

MİÇOTAKİS’TEN TAM DESTEK

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Perşembe günü Brüksel'de düzenlenen bir AB liderleri toplantısına gelen Miçotakis, Yunanistan'ın ek fon sağlamak ve depremden harap olmuş bölgelerin yeniden inşasına yardım etmek amacıyla Brüksel'de bir bağış konferansına ev sahipliği yapmak için AB çapında bir girişimin ön saflarında yer alacağını söyledi.

Gönderilen yardıma ek olarak köpekleri, doktorları ve mühendisleriyle birlikte 36 Yunan kurtarma görevlisi Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Yunan makamları, Yunan ekiplerinin Türkiye'nin Hatay ilçesindeki enkazın altındaki insanları çıkardığını açıkladı.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER