CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilçelerdeki kongre süreci devam ederken önceki gün partisinin genel merkezinde Ankara’nın ilçe başkanları ile toplantı gerçekleştirdi.

'KENDİ KİTAPÇIKLARIMIZI OKUMUYORSUNUZ'

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu toplantıda, genel seçimlerde konuşmalarının halka yeterince anlatılamadığını söyleyerek, “Okuma kültürünü partide oturtmamız lazım. Kendi bastığımız kitapçıkları okumuyorsunuz. Partinin tarihini de iyi bilmemiz lazım. Eski dönemlerine hâkim olmamız lazım. Bir milletvekili çıkıp ‘CHP şu tarihte cami yıktı’ dediğinde o dönemi doğru anlatamadığınız için bu gibi şeyler üstümüze kalıyor. Halbuki böyle şeyler hiç yaşanmadı” dediği öğrenildi.

'SAHADA TEK SESLİLİK SAĞLANAMIYOR'

Kılıçdaroğlu’nun, “Grup toplantılarında söylediklerim sahada tekrarlanmıyor, insanlar duymuyor. Böyle olunca da biz yapacağımızı anlatamamış oluyoruz. Sahada tek seslilik sağlanamıyor” eleştirisinde bulunduğu belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimler için ise, “Kişiye dokunmadan yapılan siyasetin anlamı olmuyor. Bire bir görüşerek insanları kazanın” vurgusunu yaptığı kaydedildi.