CHP'li Dinçer'den Meclis'te İsrailli organ kaçakçısı sorusu: Boris Wolfman Türkiye’de mi? CHP'li Dinçer'den Meclis'te İsrailli organ kaçakçısı sorusu: Boris Wolfman Türkiye’de mi?

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Genel Müdürlüğü, Ereğli Şeker Fabrikası'nın pancar işleme ve şeker üretim kapasitesini artırmak amacıyla etüt, projelendirme ve danışmanlık hizmeti alımı için açık bir ihale düzenledi.

İhale, hem yerli hem de yabancı isteklilere açık olacak ve teklifler 8 Kasım 2024 tarihine kadar kabul edilecek. Cumhuriyet'in bildirdiğine göre, ihaleye katılanlar tekliflerini birim fiyat üzerinden verecek ve kısmi teklif verilmesi mümkün olmayacak. Katılımcılar, teklif ettikleri bedelin en az yüzde 3'ü kadar geçici teminat sunmak zorunda olacak. Tekliflerin, ihale tarihinden itibaren en az 120 gün süreyle geçerli olması gerekecek.

Bu ihale, iktidarın kamuda tasarruf yapılacağı yönündeki açıklamalarına rağmen dikkat çekiyor. 2018 yılında özelleştirilen 10 fabrika sonrasında, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ bünyesinde hâlâ 15 şeker fabrikası faaliyet göstermekte. Ereğli Şeker Fabrikası ise yılda ortalama 140 gün çalışarak, günlük ortalama bin 170 ton ve yıllık ortalama 163 bin ton şeker üretimi gerçekleştirmektedir.