Antakya'da Arzu Eskidir isimli kadın, 12 Ağustos'ta depremzede annesi için, Narlıca Mahallesi'ndeki camiden su için yardım istemeye gitti. İddiaya göre Eskidir, caminin imamı Yaşar Ersöz tarafından "Sen bu kılıkla buraya nasıl gelirsin, utanmıyor musun?” denilerek saldırıya uğradı.

Duvar'da yer alan habere göre Eskidir, polise gidip imam Ersöz hakkında şikayetçi oldu.

DARP RAPORU ALDI

Eskidir, olayı şöyle anlattı:

"Annem Antakya’da yalnız yaşıyor. Sağlığı nedeniyle bir çok ihtiyacını destek almadan giderecek durumda değil. Kocaeli’ye dönmeden önce anneme su temin etmeleri için imamla görüşmek istedim. Annemin evine yakın olan caminin imamından annem için su rica edecek ve anneme su götürmelerini isteyecektim. Caminin terasına çıktım, imam Yaşar Ersöz de kapıda çocuklarla oturuyordu. Ben konuşmak istediğimi söyledim. O sırada telefonu çaldı ve konuşmaya başladı. Telefon konuşması uzun sürdü. Birkaç kere kısaca bir şey söyleyip ayrılacağımı belirttim. Ancak imam Ersöz, 'Sen bu kılıkla buraya nasıl gelirsin, utanmıyor musun?' diyerek saldırdı."

Daha sonra kaçmaya çalıştığını ancak imamın eşi tarafından kollarından tutulduğunu ve bu sırada imamın yeniden saldırısına uğradığını anlatan Eskidir, bir şekilde oradan uzaklaşıp annesinin evine gittiğini ve polisi aradığını belirtti. Polisin olay yerine gelmediğini ifade eden Eskidir, kendi imkanları ile sahra hastanesine gidip darp raporu aldığını ve emniyete giderek şikayetçi olduğunu söyledi.