AKP iktidarı halkın gerçek gündemi ekonomik krizi bir yana bırakıp yeni Anayasa tartışması açtı. Muhalefet iktidarın amacının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olmasını sağlanması olduğunu söyledi.

Anayasa tartışmalarının ardında da MHP'den dikkat çeken hamle geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör örgütünün milisleri dediği DEM Parti'nin elini sıktı. Bahçeli, terör örgütü elebaşı Öcalan'a da çağrı yaptı. Bahçeli, "Her türlü hizmete açığım' diyen teröristbaşı, çıksın terörü bitirdiğini ilan etsin" dedi.

Muğla'da orman yangını sürüyor! Muğla Valisi açıkladı... Muğla'da orman yangını sürüyor! Muğla Valisi açıkladı...

"EV HAPSİNDE TUTULSUNLAR"

AKP yandaşı ve FETÖ'nün kumpaslarının yılmaz savunucusu Rasim Ozan Kütahyalı da yine devreye girdi. Kütahyalı, terör örgütü elebaşı Öcanlan'ın ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Ankara'da ev hapsinde tutulması gerektiğini söyledi. Kütahyalı, terör örgütü elebaşı Öcalan'ın da tutulduğu İmralı Adası'nın turizme açılmasını istedi.

Ensonhaber'deki programında konuşan Kütahyalı şöyle konuştu:

"DEVLET BEYİN PUT KIRICI ÇIKIŞIYLA MÜTHİŞ BİR SÜREÇ VAR"

"Öcalan ile Kandil arasında bir telekomünikatif bağ yoktur diyemem. Burada Öcalan'ın silahların susmasına, silahların gömülmesinden yana olduğu çok açık. Net bilgi bu. Ha Kandil tartışmalı. Kandil . Burada önemli olan nedir? Bu PKK dediğimiz hareket. Biz Türklere göre terör örgütü. Kimlerine göre değil. Ama bu PKK örgütünün temel lideri kimdir? Abdullah Öcalan. Diğerleri Abdullah Öcalan'ın yanında hiçbir şey değil.

Bir de Selahattin Demirtaş'ın gençler üzerinde büyük ağırlığı var. İkisi olay bu. Peki Kandil'in silah bırakmasını ikisi de şartız koşulsuz istiyor mu? İstiyor. Özellikle Öcalan kesin olarak istiyor. Peki buradan gelelim şimdi. Devlet beyinin put kırıcı çıkışıyla müthiş bir süreç var.

"ÖCALAN'IN ANKARA'DA YATMASI DEVLETİN MENFAATİNE"

Şimdi Rasim olarak kendi adıma konuşuyorum. Acaba Abdullah Öcalan'ın İmralı'da kalması mı devletin menfaatinedir? Yoksa Abdullah Öcalan'ın Ankara'da yatması mı devletin menfaatinedir? Hapishane aynı hapishane. Hapishane hapishane. İmralı'da da özel koşullarda kalıyor. Ankara'da özel koşullarda aynı şekilde güvenlikli bir şekilde kalsa bu devletin aleyhine mi? Devletin menfaatinin aleyhine mi? Yoksa daha önceki bu iletişim bozuklukları olmayacak, Ankara'da doğrudan konuşabilecek ve doğrudan netice alabilecek bir durum mu olacak?

"İMRALI ARTIK TURİZME AÇILMALI"

Yani bir Mehmetçiğin daha şehit verilmemesi için. Akan kanın tamamen durması için. Silahların ebediyen toprağa gömülmesi için. Amacımız bu. İmralı'da yatması mı Abdullah Öcalan'ın daha efektif olur? İmralı'da yatması mı devletin daha menfaatine olur? Yoksa Ankara'da yatması mı devletin daha menfaatine olur?

Herkese bu soruyu soruyorum. Benim cevabım net. Ankara'da yatması devletin daha menfaatine olur. Türkiye'nin daha menfaatine olur. Bir daha kan akmaması için, silahların toprağa gömülmesi için, PKK'nın silahlarının toprağa gömülmesi için, Ankara'da yatması, Türkiye'nin ve Türk devletinin menfaatine olan seçenektir. Bunu konuşalım. İmralı artık turizme açılsın.

"SELAHATTİN DEMİRTAŞ DA BİR EVDE KALMALI"

Turizme açılsın kardeşim ya! İmralı'ya yok koşteler gidiyor, koşteler gitmiyor, duruyor. Orada ne mesaj verildiği belli olmuyor. Normalde. Selahattin Demirtaş'ta Ankara'ya nakledilmeli. Selahattin Demirtaş da Ankara'da özel güvenlikli bir evde, hapis kalmadı. Hapis hapishanedir kardeşim! Oradan bir süreç bu süreç daha olumlu konuşulur. mesajları doğrudan iletilir. Hem Kandil'e hem deme. Bu Türkiye'ye faydasız mı olacak, faydalı mı olacak? Daha faydalı olur. Bu benim görüşüm. Benim düşüncem bu. Ortaya atıyorum. Sizde düşünün. İmralı'da kalması mı devletin daha menfaatine? Ankara'da kalması mı?