10 yıl önce geçirdiği beyin kanaması ardından komaya giren ve uzun süredir evinde tedavi gören Kenan Işık hayatını kaybetti. Kenan Işık, 21 Mart 2014 günü spor sonrasında girdiği saunadan çıkarken düşmesi sonucu beyin kanaması geçirmişti. İşte Kenan Işık'ın son 10 yılı...

Emmy Ödülleri'ne Japon dizisi 'Shogun' damga vurdu! Dört ödül birden Emmy Ödülleri'ne Japon dizisi 'Shogun' damga vurdu! Dört ödül birden

Sözcü'den Okan Çalık'ın haberine göre, Türkiye'de özellikle 'Kim Milyoner Olmak İster?' adlı televizyon programı ile hafızalara kazınan Kenan Işık, uzun süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tedavi altında bulunuyordu. 

KENAN IŞIK NE ZAMAN KOMAYA GİRDİ?

Kenan Işık, 21 Mart 2014 tarihinde gittiği spor salonundaki saunadan çıkarken ayağının kayması sonucu yere düşerek ve kafasını sert zemine çarptıktan sonra komaya girdi.

Çarpmanın ardından Amerikan Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alınan Kenan Işık 3,5 saatlik operasyonun ardından yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı. Daha sonra Kenan Işık'ın tedavisine Almanya'da devam edilmeye başlanmıştı. 

Işık, Almanya’nın Baden Württemberg eyaletindeki bir nöro-rehabilitasyon merkezine götürülmüş ve tedavisine burada devam edilmişti.

2014 Ağustos ayında tedavisine devam etmek için eşi Beril Işık tarafından Almanya’ya götürülen Işık'ın tedaviye olumlu cevap verdiği belirtilmişti.

KENAN IŞIK NE TEDAVİSİ GÖRDÜ?

Bitkisel hayattan çıktıktan sonra tedavisine evde devam edilen Kenan Işık'ın eşi Beril Işık, Kenan Işık’ın söylenenleri duyduğunu fakat tepki vermediğini belirtmişti. 

Dört yıl önce 2020 yılında Kenan Işık'ın durumu hakkında açıklama yapan Berıl ışık, "Yoğun bir şekilde fizyoterapi ve ergoterapi görüyor. Bakışlarıyla etrafındakini takip edebiliyor. Artık gözleriyle iletişim kurabiliyor. Tekerlekli sandalyesinde kimi zaman bütün gün oturuyor. Vücudunu artık tamamen kendisi tutabiliyor, dik durabiliyor. Daha önce bunların hiçbirini yapamıyordu." 

Yaklaşık 10 yıldır bitkisel hayatta olan Kenan Işık'ın tedavisine evinde devam ediliyordu. Bu süreçte Kenan Işık yürüyemiyor ve konuşamıyordu. Işık, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Kenan Isik Depojpg Xu R41Rf Ld U K F Mfpz L6 Tzg

"KENAN IŞIK HAFIZALARDA KALDIĞI GİBİ"

Yaklaşık iki yıl önce ise açıklamalarda bulunan arkadaşı Ozan Zeybek, Kenan Işık'ı ziyareti ve Kenan Işık'ın son hali hakkında açıklamalarda bulunarak “Kenan Işık bıraktığınız gibi” demişti.

Zeybek, "Bakımı çok iyi. Kenan Işık’ı nasıl biliyorsanız öyle. Her gün sakal tıraşı yapılıyor ve besin takviyesi veriliyor. Yatan hastalarda genellikle yaralar çıkar, zayıflama olur. Kenan Işık bıraktığınız gibi. Ailesi tarafından çok iyi bakılıyor, tıpkı hafızalarda kaldığı gibi" ifadelerini kullandı.

31 TEMMUZ'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı ve sunucu Kenan Işık'ın cenazesi 31 Temmuz'da toprağa verilecek

Bir süre Almanya'da Schmieder Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören ve bu sabah İstanbul Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren Işık için yarın İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tören düzenlenecek.

Kenan Işık'ın cenazesi, 31 Temmuz Çarşamba günü Ankara Ahmet Hamdi Akseki Cami'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.