Tahran'a bağlı iki yetkilinin Reuters'a yaptıkları açıklamaya göre, İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in, ülke içinde yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı gizli bir yere nakledildi.

Kaynaklar, İsrail'in Cuma günü Beyrut'un güneyine düzenlediği saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğünü açıklamasının ardından İran'ın bir sonraki adımı belirlemek üzere Lübnan Hizbullahı ve diğer bölgesel vekil gruplarla sürekli temas halinde olduğunu söyledi.

İRAN MECLİSİ ACİL TOPLANDI

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonunun Lübnan başta olmak üzere İsrail'in bölgedeki saldırganlığını ele almak üzere toplandı. 

Basına açıklama yapan Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü İbrahim Rızai, "Bugün bir grup komisyon üyesinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Siyonist rejimin Beyrut banliyölerinde işlediği suçlar dahil olmak üzere bölgedeki son olayların araştırılmasına odaklanıldı." ifadelerini kullandı. 

Hizbullah doğruladı: Hasan Nasrallah ile iletişim kesildi Hizbullah doğruladı: Hasan Nasrallah ile iletişim kesildi

Rızai, "Bugün Siyonistler işgal altındaki topraklarda son günlerini geçiriyorlar ve bölgedeki tüm bu olaylar, lanetli ve suçlu Siyonist rejimin sonunun başlangıcı olacaktır." dedi.