Gündem

Gürsel Tekin'den sosyal yardımları kesme propagandası açıklaması: Daha fazla çaba gösterilmeli

Eski CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, sosyal yardımların CHP tarafından kesileceği yönündeki propagandaların etkili olduğunu belirterek, bu etkilerin kırılması için CHP'nin zayıf bölgelerde daha fazla varlık göstermesi gerektiğini söyledi.

Abone Ol

Eski CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Sözcü TV'de Senem Tolunay Ilgaz'ın sunduğu Öncesi Sonrası Gece programına konuk oldu.

Programda sosyal yardımlar konusu da gündeme geldi. Sosyal yardım alan vatandaşların, yardımların kesilebileceği endişesiyle CHP'ye oy vermeme ihtimalinin söz konusu olduğu belirtildi.

Tekin, sosyal yardımların öncüsünün sosyal demokrat bir bakan olan Hasan Gemici olduğunu hatırlatarak, CHP örgütlerinin zayıf olduğu bölgelerde, CHP'nin sosyal yardımları kesileceği yönündeki propagandaların etkili olduğunu ifade etti. Bu propagandanın etkisinin ortadan kaldırılması için CHP'nin bu bölgelere daha fazla giderek etkili olması gerektiğini vurguladı.

Sosyal yardımlar, Hasan Gemici'nin DSP-ANAP-MHP Hükümeti döneminde Devlet Bakanı olduğu dönemde başlamıştır. 2001 yılında, 1 milyon 50 bin fakir ve yoksul öğrenciye eğitim yardımı yapılmış ve yoksul 600 bin aileye dönemin parasıyla 24 trilyon liralık gıda yardımı sağlanmıştır. Ayrıca, kış ihtiyaçları için 400 bin aileye 40 trilyon liralık yardım yapılmıştır.