Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksine ilişkin temmuz ayı verilerini yayımladı.

Finansal sektörde faaliyet gösteren 147 kuruluşun yanıtlarının ağırlıklandırılıp toplulaştırılmasıyla elde edilen anket sonuçlarına göre 2024 yılı Temmuz ayında FHGE, bir önceki aya göre 9,2 puan artarak 158,7 seviyesinde gerçekleşti. Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endekslerine göre ise son üç aydaki iş durumu, son üç aydaki hizmetlere olan talep ile gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi olmak üzere tüm alt endekslerin FHGE’yi artış yönünde etkilediği bildirildi.

İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya kıyasla güçlendiği belirtildi. Son üç ayda hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmeler ile gelecek üç ayda hizmetlere olan talepte artış olacağı yönündeki beklentilerin de güçlendiği kaydedildi.

Sosyal yardım alanlara kötü haber! Bakanlık harekete geçti Sosyal yardım alanlara kötü haber! Bakanlık harekete geçti

2024 yılı Temmuz ayında, NACE Rev.2 sektör sınıflamasına göre "Finans ve Sigorta Faaliyetleri" sektöründe güven endeksleri alt sektörler itibarıyla değerlendirildiğinde, "64-Finansal Hizmet Faaliyetleri (sigorta ve emeklilik fonları hariç)” ve "65-Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Fonları (zorunlu sosyal güvenlik hizmetleri hariç)“ sektörlerinde bir önceki aya göre sırasıyla 9,3, ve 8,9 puanlık artış, "66-Finansal Hizmetler ile Sigorta Faaliyetleri için Yardımcı Faaliyetler" sektöründe ise bir önceki aya göre 21,8 puanlık azalış olduğu gözlendiği ifade edildi.