Gazeteci Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Kayseri ve diğer illerde artan Suriyelilere yönelik şiddet olayları için muhalefeti suçlamakla eleştirdi.

Altaylı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in üzerinde çalışılan vergi paketi için gerekçe gösterdiği EYT ödemelerinin muhalefet tarafından çıkarıldığını hatırlatarak, AK Parti’nin aynı taktiği sürdürdüğünü ve seçmeni küçümseyerek başarılı olabileceğine inandığını yazdı.

Altaylı, “AK Parti’nin yokluğa mahkûm ettiği ve ülkesini batırdığı seçmene dönüp ‘Ben aslında bir şey yapamayan, zavallı edilgen bir iktidar idim. Ülkeyi aslında muhalefet yönetti’ şeklindeki öz savunması komiktir. Kendi seçmeni dahil tüm seçmenler için bu saçma sapan bahaneler, bu güçsüzlük itirafı inandırıcı olmaktan da kabul edilebilir olmaktan da çok uzaktır. Birkaç istisna dışında hiç kimsenin buna inanacak kadar aptal olduğunu zannetmiyorum” görüşünü ifade etti.

Sinvar'ın ölümü sonrası Netanyahu'dan açıklama: Savaş bitmedi Sinvar'ın ölümü sonrası Netanyahu'dan açıklama: Savaş bitmedi

Altaylı, “Bilirim ki, bazen öyle değilmiş gibi görünseler de seçmenin ezici bir çoğunluğu aptal değil tam aksine cin gibidir. Ancak bedeli mukabilinde aptal gibi davranabilir. AKP geçmişte bu bedeli ödeyebiliyordu. Şimdi ödeyemiyor. Çünkü azalan para artık sadece AKP’li zenginlere yetiyor” ifadelerini kullandı.