Güvenlik Uzmanı Mustafa Böğürcü, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamada, polis ve jandarma ekipleri tarafından kullanılan TOGG araçlara ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Açıklamasında; göreve çıkan bir ekibin telsiz, tepe lambası ve klimanın çalıştığı bir Togg marka aracı 3 saatin sonunda yaklaşık 250/300 km yol katetmesinin ardından şarja takmasının gerektiğini ifade etti ve “Hızlı şarj 45 dakika, ekipler amirliği önünde 8 saat.” ifadesini kaydetti.

Böğürcü, açıklamasının devamında, “Dışarda bir istasyonda hızlı şarj daha pahalı ve ödeme bütçesi olmadığı için mecburen karakol bahçesine götür, şarja tak, dolmasını bekle, dolunca al, götür, göreve çık.“ ifadelerini kullandı ve artık karakollarda Togg şarj memurunun olduğunu aktardı.

TOGG ARAÇLAR RESMİ TÖRENLE TESLİM EDİLMİŞTİ!

Geçtiğimiz haftalarda Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen ve 7500 kolluk gücünün katıldığı araç teslim töreni hakkında da açıklamalarda bulunan Böğürcü, “Bu araçların bir çoğu aylar önce polis ve jandarmaya alınıp teslim edilen ve farklı illerde hizmette kullanılan ekip otoları.” ifadesini kaydetti.

“Sırf şov amaçlı en az 2 personelle anadolu şehirlerinden İstanbul'da bir Pazar günü cumhurbaşkanı tarafından tanıtımı yapılsın diye toplanıp getirilmiş ve bazı farklı illerden gelen personeller iddia doğruysa en az 3/4 gün arabaların içinde havalimanı pistinde uyumuş, kalkmış!” açıklamasını yapan Böğürcü, personelin en temel ihtiyaçlarını bile havalimanında, açık havada gidermek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Böğürcü, açıklamasını, “İşte varın siz düşünün güçlü Türkiye nidaları atanların devlette yarattığı savrulmaları ve savrukluğu.” ifadeleriyle noktaladı.

TÖRENDE 271 TOGG TESLİM EDİLMİŞTİ!

Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı araç teslim töreninde, 271 Togg marka araçtan 250'sinin emniyete, 21'inin ise jandarmaya teslim edilmişti.

Yaptığı konuşmada, “Devletimize ve milletimize karşı mesuliyetlerinizi yerine getirebilmemiz için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. İşte bugün jandarma ve emniyet teşkilatlarımıza 7 bin 204 yeni aracın hizmete alım törenini gerçekleştiriyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ve Jandarma Genel Komutanlığımızın envanterinde bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlayan taşıtlarımızı artık yeniliyoruz.” açıklamasında bulunan Erdoğan, “ Toplamda 7 bin 204 adet yeni taşıt emniyet ve jandarma birimlerimizin emrinde olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan 'Kilis' açıklaması Milli Savunma Bakanlığı'ndan 'Kilis' açıklaması

halktv.com.tr