Gündem

Eski AK Partili başkan satış var dedi: CHP'li belediye yalanladı

Eski Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi'nin gayrimenkul satışlarını eleştirerek CHP'li yönetimi hedef aldı. Üsküdar Belediyesi ise bu iddiaları yalanlayarak, taşınmaz satışlarının Türkmen'in başkanlığı döneminde planlandığını ve 2024 bütçesine dahil edildiğini belirtti.

Abone Ol

Eski Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'da belediyeye ait bazı gayrimenkullerin satışa çıkarılmasını eleştirerek bir liste yayımladı ve CHP'li yönetimi hedef aldı. Türkmen, "Sahibinden satılık belediye" ifadesini kullanarak, "Üsküdar’da 20 yıldır en ufak gayrımenkul, taşınmaz satışına bile şiddetle karşı çıkan CHP’nin gerçek yüzünü siz de tanıyın diye özellikle paylaşmak istedim" dedi.

CHP'li Sinem Dedetaş'ın başkanlığını yaptığı Üsküdar Belediyesi'nden ise iddiaların yalanlandığı bir açıklama geldi. Açıklamada, sosyal medyada yer alan, Üsküdar Belediyesi’nin taşınmazlarını sattığına ilişkin paylaşımların tamamen bir algı oluşturma çabası olduğu belirtildi.

Konut projelerinin, “Satışı yapılmak üzere” AK Partili eski belediye başkanı Hilmi Türkmen döneminde yapıldığı ve satıştan gelecek gelirin de 2024 bütçesine eklendiği vurgulandı. Ayrıca, 2023 yılında ve 1 Ocak-31 Mart 2024 tarihleri arasında da belediye tarafından taşınmaz satışlarının yapıldığı açıklandı. Yeni bir satış planı varmış gibi yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığı ifade edilerek kamuoyuna ve Üsküdarlı komşulara bilgi sunuldu.