Gündem

Esenyurt Belediyesi'nin 'İstiklal Marşı' alerjisi! Önce okumayı unuttular, şimdi de yarıda kesip törene devam ettiler

Skandallarla gündemden düşmeyen İstanbul Esenyurt Belediyesi’nde, Milli Marşımız İstiklal Marşı okunurken büyük saygısızlık yapıldı.

Loading...

Abone Ol

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde DEM Parti kontenjanından CHP adına Belediye Başkanı adayı olduğu iddia edilen Ahmet Özer yönetimindeki Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği ‘Kardeş Kültürler Festivali’ açılış törenine saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanırken, ses sistemindeki bir arıza nedeniyle İstiklal Marşımızın sadece ilk kıtası çalabildi.

YENİDEN OKUNMASI GEREKİYORDU

Teamüller gereği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın yeniden okunması gerekirken, sunucu bu kuralı es geçerek, törende konuşmasını yapmak üzere konukları sahneye davet etti. Konuşmalar sonrası programa hiçbir şey olmamış gibi devam edilmesi, büyük tepkiye neden oldu. 

ATATÜRK’ÜN PARTİSİ’NİN BELEDİYESİNDE SAYGISIZLIK

Tören sırasında ortaya çıkan bu skandal sonrası Atatürkçü ve Cumhuriyetçi çevreler duruma büyük tepki gösterirken, Esenyurt Belediyesi, kırıklarla dolu karnesine yeni bir not daha eklemiş oldu.

AHMET ÖZER DAHA ÖNCE DE İSTİKLAL MARŞI’NI UNUTTU

Esenyurt Belediye Meclisi eylül ayı birinci oturumu toplantısında açılış konuşmasını, İstiklal Marşımızı okumadan yapan ve toplantıdan ayrılan Ahmet Özer, tepkilerin hedefi haline gelmişti. 

Meclisten ayrılacağı sırada Özer'e görevli tarafından saygı duruşunda bulunulmadığı ve İstiklal Marşı'nın okunmadığı hatırlatıldığında Özer, görevliye "Şimdi mi yapalım onu, ben çıktıktan sonra mı?" diye sormuştu.

POLEMİK HABER / ÖZEL