Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenler laik ve bağımsız Türkiye için kılıçlarını çatıp yemin etti. "Mustafa Kemal'in Askeriyiz" diyen teğmenler, hedef gösterilmelerinin ardından haklarında soruşturma açıldı. Teğmenler tartışması Türkiye'den Almanya'ya da sıçradı.

Almanya'nın önde gelen gazetesi Bild, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi. Bild, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk'e yönelik bağlılığı tasvip etmediğini yazdı.

ORDUYU TASFİYE TEHDİDİ

Erdoğan'ın 'Kılıçları kime çekiyorsunuz, oradaki kendini bilmezler temizlenecek' sözlerine yer veren gazete, bu sözlerinde İmam Hatip Okulu'nda söylediğine dikkat çekti. Gazete, Erdoğan'ın orduya karşı bir tasfiye tehdidinde bulunduğunu söyledi.

Bahçeli'den 'erken seçim' yanıtı: CHP'yi hedef aldı Bahçeli'den 'erken seçim' yanıtı: CHP'yi hedef aldı

Screenshot 2024 09 13 At 12 00 42 Turkei Machthaber Erdogan Will Sauberungen In Eigener Armee Politik Bild De

ATATÜRK İÇİN 'EFSANEVİ KOMUTAN' DEDİLER

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten 'Türk bağımsızlığını başarıyla savumuş efsanevi bir komutan' olarak söz eden Bild, tartışmanın bir kültürel mücadele olduğu yorumunu getirdi.

Bild, Atatük'ün laiklik ilkesinin Türkiye'nin sarsılmaz bir ilkesi haline getirse de Siyasal İslam'ı temsil eden Erdoğan'ın din işlerini devlette daha fazla yer vermek istediğini yazdı.