Gündem

Enginyurt'tan Destici'ye: Elini birlikte kaldırdığın ortaklarına bak

Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt, kredi kartı vergisine tepki gösterenleri ağır bir şekilde eleştiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye sert tepki gösterdi.

Abone Ol

Cumhur İttifakı ortağı ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, savunma sanayisine destek amacıyla kredi kartı harcamalarından 100 bin TL üzeri için 750 TL vergi kesintisi yapılmasını öngören yasa teklifine gelen eleştirilere sert yanıt verdi.

'SONU FİLİSTİN OLUR'

Destici, eleştirilere karşılık olarak şu ifadeleri kullandı: "100 bin liranın üzerinde kredi kartı harcaması yapanlar, 750 lirayla devlete destek verecek. Vermezsen sonun Suriye, Irak, Filistin gibi olur. Mehmetçik canını veriyor, polis kanını döküyor, güvenlik korucuları ailelerinden vazgeçiyor; sen 750 lira veremiyorsun, çok mu!" Destici'nin bu sözleri büyük tepki topladı.

ENGİNYURT'TAN DESTİCİ'YE SERT YANIT

Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt, Destici’nin açıklamalarına sert tepki gösterdi. Enginyurt, Destici'nin eleştirilerine şu sözlerle karşılık verdi: "Kredi kartı borcu olan insanlardan 750 lira alamazsınız diye eleştiriyoruz, Destici bizi Yunanlı ve Ermeni ilan ediyor. Yazıklar olsun! Utanmaz adam, milyonlarca insanımıza böyle iftira atarak saldırıyorsun."

Enginyurt, ayrıca Destici’nin ‘DEM’lileri savunuyorsunuz’ eleştirisine, "Dem arıyorsan el kaldırdığın adamlara bak, mecliste el sıkışanlara bak," diyerek yanıt verdi. Enginyurt, öfkesini sosyal medya hesabından da dile getirerek, "Haraç vermiyoruz diye bizi Yunan ve Ermeni yapan Destici'ye yazıklar olsun," ifadelerini kullandı.