Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç'in atış yaparken elini cebine koyması ve az sayıda ekipman kullanması sosyal medyada gündem oldu.

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'dan oluşan milli takım, olimpiyat tarihinde Türkiye'ye atıcılıktaki ilk madalyasını kazandırdı.

6 Pivl.jpg

Başakşehir'e Hollandalı sol bek: Ajax ile görüşmeler başladı! Başakşehir'e Hollandalı sol bek: Ajax ile görüşmeler başladı!

Radyo Gol’e konuşan Yusuf Dikeç, sosyal medyada gündem olmasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: 

“Dünya beni konuşmuyor, Dünya Türkiye’yi konuşuyor. Biz sadece bir simgeyiz. Ekipmanla ilgili bakanlıktan veya federasyonumuzdan herhangi bir olumsuzluk yok bu benim kendi tercihim. 

Tüm Dünya atışlarını tek gözle yaparken ben çift gözle yapıyorum. Bunu çok araştırdım ve daha sağlıklı atılabildiğini gördüm. 

Karizmaya Bakin Yusuf Dikec Olimpiyatlarda Tek 17572681 9075 Amp

"DAHA ÇOK MOTİVE OLUYORUM"

Elim cebimde atmamın artistlikle bir alakası yok. Daha çok motive olup, atış yaparken daha rahat hissediyorum.”

1 93Sy.jpg

YUSUF DİKEÇ KİMDİR?

2008’den bu yana üst üste beşinci kez Olimpiyatlar’da mücadele eden Yusuf Dikeç, 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Şevval İlayda Tarhan ile beraber gümüş madalyaya ulaşırken kariyerinin ilk Olimpiyat madalyasını da kazanmış oldu. Yusuf Dikeç dünya sıralamasında da sekizinci sırada yer alıyor.

1973 yılında Kahramanmaraş’ın Göksün ilçesinde dünyaya gelen Yusuf Dikeç, ilk ve ortaöğrenimini burada tamamladıktan sonra 1994 yılında Ankara Jandarma Askeri Okulu’na kaydoldu. Askeri eğitimini de tamamladıktan sonra onbaşı olarak Mardin’de göreve başladı. 1999 yılında da Jandarma Askeri Okulu’nda eğitimine devam eden Dikeç, bir yıl sonra çavuş rütbesi ile mezun oldu. Bir yıl da İstanbul’da görev yaptıktan sonra Ankara Jandarma Gücü Spor Kulübü’ne atandı. 2001 yılında atıcılık sporuna başlayan Dikeç, 23 yıldır Milli Takım ve Askeri Milli Takım adına mücadele ediyor.

Birçok farklı tabanca kategorisinde Türkiye Şampiyonlukları ve ülke rekorlarını elinde bulunduran Dikeç, kariyeri boyunca Atıcılık Dünya Şampiyonaları’nda iki altın, iki gümüş ve bir bronz, Atıcılık Dünya Kupası’nda bir altın ve üç bronz, Avrupa Şampiyonaları’nda beş altın, beş gümüş ve bir bronz, Avrupa Oyunları’nda bir gümüş, Akdeniz Oyunları’nda bir altın ve iki gümüş, Dünya Askeri Oyunları’nda bir gümüş ve Uluslararası Askerî Sporlar Konseyi’nde de bir altın ve bir bronz madalya kazandı.