Uzun zamandır devlet ve suç çeteleri ile ilişkiyi ortaya koyan gazeteci olan cumhurbaşkanı adayı Fernando Villavicencio’nun, Kito’da seçim kampanyası için düzenlediği etkinliğin ardından suikaste kurban gitmesi ülke gündemini kökünden sarstı.
Binlerce insanın toplandığı alanda silahlı saldırıyla öldürülen Villavicencio’ya ilişkin konuşan Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso, "suikast karşısında öfkeli ve şoke olduğunu" ve güvenlik kabinesini toplantıya çağıracağını söyleyerek “hatırası ve mücadelesi adına sizi temin ederim ki bu suç cezasız kalmayacak" dedi.
Başsavcılıktan yapılan açıklamada, cinayet zanlısının ardından çıkan çatışmada aldığı yaralar nedeniyle öldüğünü ve saldırıyla ilgili olarak altı kişinin tutuklandığını söyledi.
‘SEÇİM KAZANMANIN YOLU BU MU?’
Saldırının olduğu yerde konuşan Villavicencio'nun amcası Galo Valencia, devleti yeğenine yeterince güvenlik sağlamamakla suçladı ve "Yaralıların düştüğünü, kanlar içinde, yaralılar olduğunu görene kadar" silah seslerinin taraftarlar tarafından atılan havai fişekler olduğunu düşündüğünü anlattı.
Valencia, “Tanık olduğumuz şey korku filmi gibiydi. Yakınımın ölümü. Ülkede olup bitenlere diyecek sözüm yok. Demokrasiyi öldürdüler. 20 yıldan fazla savaşmış, seçimleri kazanma olasılığı en yüksek olan bir adam susturulursa nasıl bir güvensizlik içinde yaşıyoruz. Seçim kazanmanın yolu bu mu?” ifadelerini ekledi.
Ekvador genelinde yapılan anketleri önde götüren Villavicencio, 20 Ağustos'ta yapılacak erken seçimlere katılan sekiz aday arasında en güçlü cumhurbaşkanı adayı olarak dikkat çekiyordu.
POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER