Dört buçuk milyar yıldır milyonlarca canlıya ev sahipliği yapan Dünya gezegeni, hem metafiziksel öğretihem de bilimsel argümanların işaret ettiği üzere kıyametini bekliyor. 

Maya Takvimi'nin 2012 yılında sona ermesi, birçok çevreler tarafından kıyamet olarak nitelendirilmişti. O dönem milyonlarca dolarlık bütçe sinema sektörüne aktarıldı. 

Ancak insanlar felaket ve kıyamet senaryolarına ilgisini yitirmiş değil. Bilim insanları tarafından eşzamanlı bir felaketin yaşanması ve dünyada yaşamın tehlikeye girmesi oldukça muhtemel görülüyor. Bu durum üzerine hazırlanan projeksiyonlarda, küresel bir afet ve felaket durumunda en güvenli ülkelerin listesi çıkarıldı.

Fransa seçimlerinde 'aşırı sağ' karşıtı hareket! 200'ün üzerinde aday çekildi... Fransa seçimlerinde 'aşırı sağ' karşıtı hareket! 200'ün üzerinde aday çekildi...

İŞTE O ÜLKELER

İşte bilim insanlarına göre dünyanın küresel çöküşü durumunda sığınabilecek en güvenli ülkeler...

Bu ülkeler arasında, Yeni Zelanda, İzlanda, İngiltere ve İrlanda ile Avustralya'nın Tazmanya eyaleti yer alıyor. Yeni Zelanda jeotermal ve hidroelektrik enerjiye, bol tarım arazisine ve düşük nüfus yoğunluğuna sahip olması nedeniyle bu listede ilk sırada yer aldı.