Taşeron işçileri ilgilendiren haber geldi. Taşeron işçiler bu soruların yanıtlarını arama motorları üzerinden arıyor. Torba yasada taşerona kadro var mı? Taşerona kadro kimleri kapsıyor 2024? Taşeron işçiler kimdir? Torba yasada kimlere kadro var? Torba yasa hangi tarihte çıkacak? Kamuda çalışan taşerona kadro var mı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Torba yasada taşerona kadro var mı?

Torba Yasada Taşerona Kadro Var Mı

Bu torba yasa, İş Kanunu'nda bugüne kadar işçi lehine doğru olarak kurulmuş olan asıl işveren alt işveren ilişkisini ortadan kaldırıp, asıl işverenin yükümlülüklerini sınırlandırmakta, taşeronda çalıştırmayı istisna olmaktan çıkararak asıl istihdam biçimi olarak belirliyor.

Taşerona kadro kimleri kapsıyor 2024

Taşerona Kadro Kimleri Kapsıyor 2024

Taşerona kadro kimi kapsıyor? Bakan Işıkhan, 2023-2024 yıllarını kapsayan “Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü”nde yer alan önemli bir maddeye değindi. Söz konusu protokolde, 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan kamu taşeron işçilerinin daimi kadroya geçirilmesi maddesi bulunuyor.

Taşeron işçiler kimdir?

Taşeron Işçiler Kimdir

Taşeron, genellikle kendisine bağlı olarak çalışan işçileri yönlendirerek, yapılması planlanan işte görevlendirir. Taşeron, çalıştıracağı işçilerin adına resmi görev kâğıdı düzenler. Adına düzenlenen görev kâğıdını alan taşeron işçi, işlerin sorumluluğunu üstlenen kişidir.

3 Bin araç ucuza satılacak! Otomotiv devi iflas etti... 3 Bin araç ucuza satılacak! Otomotiv devi iflas etti...

Torba yasada kimlere kadro var?

Torba Yasada Kimlere Kadro Var

'Torba Kanun' olarak adlırılan 6495 sayılı 'Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' Resmi Gazete'de yayımlı. Kanun, 4/B'liler, mahalli idareler ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 100 bin sözleşmeli personelin kadroya alınmasını da içeriyor.

Torba yasa hangi tarihte çıkacak?

Torba Yasa Hangi Tarihte Çıkacak

Torba yasa Meclis'ten geçti mi, içeriği ne son dakika gelişmeler ile takip ediliyor. Bütçe görüşmelerinin tamamlanması ve ekonomiye ilişkin kanun teklifinin 27 Aralık 2023'te kabul edilmesinin ardından tatile giren TBMM Genel Kurulu, çalışmalarına 16 Ocak Salı gününden itibaren devam edecek.

Kamuda çalışan taşerona kadro var mı?

Kamuda Çalışan Taşerona Kadro Var Mı

Kamuda çalışan taşeron işçilere, işçilerin beklediği şekilde bir kadro verilmeyecektir. Bu işçiler, ne memur statüsüne alınacak ne de kadrolu işçi olarak çalıştırılacaktır.