Gündem

Dilruba Kayserilioğlu özür dilemedi: Benim değil onların sorunu

Sokak röportajında ifadeleri nedeniyle tutuklanan ve serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu yaptığı açıklamada, özür dilemeyeceğini belirtti.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Instagram yasağını eleştirdiği sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanan ve 18 gün sonra serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu'nu, tahliyesinin ardından 30 Ağustos kutlamalarına davet etmişti.

ERDOĞAN'DAN ÖZÜR BEKLENTİSİNE YANIT

Özel, bu davet üzerine kendisinden özür bekleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şu şekilde cevap verdi:

"Dilruba'nın ifadelerini savunmuyorum. İfade özgürlüğünü savunuyorum, bunun için tutuklanmasını ölçüsüz ve adaletsiz buluyorum. Benim özür dileyecek bir durumum yok ama Dilruba adına özür diliyorum."

DİLRUBA: ÖZÜR DİLEMEYECEĞİM

Gazeteci Fatih Portakal’ın YouTube programına katılan Kayserilioğlu, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve kimseye özür borcu olmadığını belirtti:

"Dediğim şey şuydu; bir fikri nereye gideceği belli olmadan destekleyen herkes geri zekalıdır. Bunu sadece AKP'liler üzerine alındıysa bu benim değil, onların sorunudur. AKP'lilere sesleniyorum, neden üzerinize alındınız? Üstüne kim alındıysa psikolojik desteğe ihtiyacı var. Ya bir papatya çayı içsinler ya da günlüklerine yazsınlar. Kimseye özür dilemeyeceğim."